Première musical ’Ja zuster Nee zuster Inpakken of blijven?'

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-11-2006 Donderdagavond 2 november 2006 voltrok zich voor een volle Verkadezaal de première van de musical ‘Ja zuster Nee zuster’. Die zwart wit tv-serie [jaren 60] was in een kunstig en efficiënt opgebouwd decor omgezet in een eigentijds bewerking. De teksten, evenals de aan de hedendaagse mentaliteit aangepaste liedjes leken, gezien de reacties in de zaal, erg goed over te komen.

In dat flitsende verhaal dreigt een rusthuis van 7 [8 inkl. de pop van de buikspreker] personen door De Boze Buurman het huis uit gezet te worden. Bij die complicaties had zuster Klivia [Anita Tosseram] de leiding met de Buurman [Rob Alkemade] als vernuftige tegenspeler. ‘Buurman’ toonde ondanks zijn chagrijnigheid, behalve een mooie stem ook een erg sterke mimiek en een flexibel lijf, wat regelmatig tot applaus leidde. Maar dat deden de vaak herkenbare liedjes [ Hé Hé wordt wakker en Twips met je handen op je bips] niet in het minst. Daarin had uiteraard het combo Joost de Vink een duidelijk stem.
Regisseur Vincent van den Elshout en de choreografe Jeanne de Vaan hebben de enorme cast van Muziekgezelschap De Meierij – verspreid over de speciaal geconstrueerde podia - tot een bont en steeds boeiend schouwspel weten te trainen. Die reeks acts van dans en muziek staat het publiek, dat de komende 7 avonden naar de Verkadefabriek komt, te wachten. Voor de spelers is de kop eraf.   

De lotgevallen van de familie in het rusthuis, waar het spel omdraait.  Zuster Klivia in een circusact.
-Boven: Voorbereiding van de [gratis] expositie met vrnl.: de ingenieur [r] Gert-Jan van den Elshout, opa [Jacco van den Oever] , Gerrit [Ronald Schenk], Benny [Ad van den Broek], Bertus [Paul van der Voort Maarschalk] en zuster Klivia [Anita Tosseram].
-Rechts boven: jaren 60 pruiken en costuums. 
-Danceact met d
e swingende Boze Buurman [Rob Alkemade]. In wit de Bossche bakker Fred Hörmann in een komische rol als bakker Pierre.

foto's © paul kriele, 2 november 2006. 
 

Rik van den Bos, student schrijverschool van de Hogeschool voor de Kunsten [Utrecht] en Martijn Hillenius, afgestudeerd Kleinkunst Akademie, hebben het script van de jaren 60, aan de hand van de liedjes van toen omgezet in een reeks van nieuwe scenes die aansluiten bij de mentaliteit en de ideeën van deze tijd.

De musical van Muziekgezelschap De Meierij 'Ja zuster Nee zuster, inpakken of blijven' is nog t./m 9 november in de Verkadefabriek te zien.


Terug naar boven