Uitreiking Tom Odems Musical Awards

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-06-2011 | Gewijzigd op: 16-06-2011
Naar idee en inspiratie van wijlen Tom Odems, voormalig directeur van het TheateraandeParade, werden op woensdagavond 15 juni 2011 de Tom Odems Awards 2011 voor beste musical en beste solist uitgereikt. 
De weduwe van Tom Odems, Tonny Odems-van Houtum,  onderstreepte nog eens het doel van deze toekenningen die bedoeld zijn om meer jong publiek naar het theater te trekken. Vandaar dat om de twee jaar een geldbedrag voor verdere muziekstudie of andere carrièredoeleinden worden toegekend.

De publiekslieveling en innemende Ben Kortman.
foto's © paul kriele, 15 juni 2011.

Beste mannelijke solist de 19-jarige Ben Kortman, die nu rechten studeert na een eerder gestarte conservatoriumstudie. Van het Tom Odemsfonds: € 500.
De jury over zijn optreden. Pia: Leuke interpretatie, soms betere coördinatie van de choreografie vereist. Van Drunen:  goeie performancee. Lois: knap die verschrikkelijk goeie stem. 'Jammer dat je rechten studeert,' zei Lois van deVen.
Uiterst rechts staat Tonny Odems-van Houtum, de weduwe van Tom Odems, naast Pia Douwes.
.
Degene met het meest gevoelige liedje Kris van Son.
foto © paul kriele, 15 juni 2011.
Beste vrouwelijke solist de 18-jarige Kris van Son van 5 Havo van het Rodenborch College, die deze avond een lied zong uit Miss Saigon: '  I'd given my life for you'.
De jury over haar optreden. Pia Douwes: perfekt. Van Drunen: Uitmuntend. Booby Smeele: Je zit op het  puntje van je stoel. Lois: Super. Je bent een mooie vrouw.
Ook voor Kris: € 500.

In de schouwburgzaal zaten naast de leerlingen vertegenwoordigers van de zes genomineerde colleges, te weten St. Jans, Stedelijk Gymnasium, Rodenborch College en het Maurick College .Daar  waren in het afgelopen jaar musicals als 'Ja zuster, Nee zuster, Chicago en de Leeuwenkoning opgevoerd.

De Awards werden toegekend aan de beste opgevoerde musical en de beste mannelijke en de beste vrouwelijke soliste.
De musical Lionsking van het St. Janslyceum ging met de eerste prijs strijken en ontving een bedrag van € 1000 voor een nieuwe productie.  
De prijs voor de beste mannelijke hoofdrol ging naar Ben Kortman en voor de vrouwelijk naar Kris van Son, Beiden ontvingen van het fonds  € 500.
In de jury zaten Pia Douwes, Ben van Wijk [niet aanwezig] , de winnares van 2009 Lois van de Ven, Booby Smeele en Wim van Drunen.

-Rechts boven: De jury met vlnr. Wim van Drunen, Lois van de Ven, Booby Smeele en Pia Douwes.
-Rechts: De avond begon met een optreden van de winnaars van 2009 Lois van de Ven en Maarten Smeele
.

foto's © paul kriele, 15 juni 2011.

De editie 2011 die werd gepresenteerd door Fuad Hassen, werd georganiseerd door het Koning Willem I College [Wendy Moonen en Henk Langenhuijsen].

-Boven: vertegenwoordigers van het Maurick College
-Rechts boven: Stedelijk Gymnasium.
-Rechts: St.Jans lyceum.
Naast de schoolafgevaardigden staat o.a. de presentator Fuad Hassen en Pia Douwes in blauw/witte blouse.

foto's © paul kriele, 15 juni 2011.

In de pauze hield Janke Dekker een workshop gericht op de houding, op het opkomen en het afsluiten [met een buiging] van de act.

Alle genomineerden en  Menno Sedee [2evl.] beiden van het Sint Jans en Jaap Weijland [r.] van het Stedelijk Gym, die buiten de prijzen vielen, evenals Suzanne Groen [3e v.r.] van het Maurick College.
Eileen van Dongen [Sted.Gym] was deze avond haar stem kwijt.
Middenin [3e v.l.] Kris van Son en Ben Kortman [uiterst links].

foto © paul kriele, 15 juni 2011.


Terug naar boven