Gala-première: Heerlijk flitsende musical 'Daddy Cool '

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-09-2011 | Gewijzigd op: 26-09-2011
Zondagmiddag 25 september 2011 vond in het Rotterdamse Luxortheater met zijn grandioze zaal en riante foyers de gala-première plaats van de musical van V&V Entertainment [Albert Verlinde &Jeroen Dona] 'Daddy Cool'. De titel is ontleend aan de muziekgroep Boney M., die in de jaren 70 wereldhits maakte met de Arubaanse zanger Roberto Alfonso Farell, alias Bobby Farell [† 30 september 2010] met  onder meer The Rivers of Babylon en Hooray! Hooray!  It's Holiday.

Links boven: Glunderende gezichten van Jeroen Dona [l.] en Albert Verlinde [r.] van V&V Entertainment.
-Boven: Het echtpaar Onno Hoes en Albert Verlinde.
-Links: Bloemen na afloop voor de cast en de productie.
foto's © paul kriele, 25 september 2011.

Het verhaal draait om een alleen staande Surinaamse moeder Pearl [JoanneTelesford], die na een avontuur met Eddy Baker in Amsterdam terugkeert naar Suriname,waar haar zoon Sunny [Jozz Komproe] wordt geboren. Op diens verjaardag keert zij met hem terug naar de Amsterdamse Bijlmer. Daar volgt, via haar mans zus en danceclubeigenaresse, Ma Baker [Anne -Miek Ruyten] de confrontatie met de dood van Eddy die kort ervoor is overleden,  maar met wie ze hem had willen laten kennis maken. 
In die intrige volgen de verwikkelingen, verpakt in heftige danceacts,rond het eigendom van Ma Bakers danceclub 'Rasputin ' die uiteindelijk, dankzij Eddy's testament,  aan de kampioensclub van Sunny wordt toebedeeld. De alom onvermoeibare hoofdrolspeler Sunny [Ruben Heerenveen] doopt de club gelijk om in 'Daddy Cool' en dat maakt dat de musical uitloopt in een spectaculaire finale. 
Met deze productie komt ook het vergeten verhaal van de -medio jaren 70 -en dus net voor de onafhankelijkheid naar Nederland getrokken- Surinamers in beeld.
Regisseur Eddy Habbema staat wederom borg voor deze vindingrijke opzet van de verhaallijn [Alard Blom], waarbij de [Surinaamse] kleding van Margot Koudstaal samen met de aanpak van choreograaf Gerard van Windt niet onvermeld mogen blijven.
 
Boven: De hoofdrolspeler in 'Daddy Cool' is Ruben Heerenveen die als Sunny uitblonk in zang en dance. Ruben heeft al diverse muziekalbums op zijn naam staan .en is als artiest ook in Duitsland en Oostenrijk bekend.
Achter Ruben Heerenveen staat Alessandro Pierotti die als Bennie enorme danceacts ten tonele bracht. Alessandro studeerde o.a. aan de Amsterdamse Nationale Ballet Academie.
Op de rechter foto's [blauw poloshirt] staat Ruben in de slotact met de jonge Sunny [Jazz Komproe] en de jonge Ma Baker Roos [Mandy de Lee]  en middenin de bemoedigende en bemiddelende Amsterdamse  hospita Linda [Jetty Mathurin]. 
Uiterst rechts [onderste foto] de andere hoofdrolspeelster Roos [Kim-Lian van der Meij].
  
foto's © paul kriele, 25 september 2011.

Vermeld dient te worden de ultra moderne opzet van de decors. Die lijken aanvankelijk erg bescheiden, maar de foef of de cloe zit hem in de vondst van led- verlichting en schermproductie van 'Painting with light '. Dat maakte deze musical uniek en gaf nog meer spektakel aan de verhaallijn die zich op het toneel ervoor voltrok.

Boven: Rechts de innemende en bemoedigende Jetty Mathurin als de in de Bijlmer woonachtige hospita Linda, die de uit Suriname geëmigreerde Pearl [Joanne Telesford] met haar 10-jarig zoontje Sunny  in huis op nam. De stoere Dominee  en Daddy Coolzanger David Concalves, die als het duo 'Chocolate Puma' de intewrnationale hit 'Always & Forever' maakte. Mede hierdoor heeft David Concalves met Bob Sinclair en Roger Sanchez kunnen samenwerken.

foto's © paul kriele, 25 september 2011.

De musical 'Daddy Cool' is op 27, 28 en 29 oktober 2011 in Den Bosch/ TheatereadParade.


Terug naar boven