Vervolg op komische opera La Madeira: ' W nou, Madeira ?

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2007 In december 2007 komt er een vervolg op de in 2003 opgevoerde komische opera La Madeira, met als titel ‘Wè nou Madeira?’. Dit keer niet in een tijdelijk theater zoals bij 11 x 11 jaar Oeteldonk en ook losgekoppeld van carnaval, maar in het TheateradParade. Dat biedt allerlei voordelen, aldus de regisseur Jan Smeets. In december 2007 staan er 10 voorstellingen gepland. Zondagmiddag 4 maart 2007 kwamen, als was het een reünie, bestuur en de organisatie en vele leden van ondermeer orkest en toneel bijeen in het Heineken Ontspanningscentrum op de Rietvelden. Daar werd aan eenieder en aan de pers een tipje van muziek, script [Librettto] en decor getoond. 
Het bestuur olv voorzitter Bert Pauli maakte bekend dat de nieuwe stichting ‘Het Vervolg’ ambieert om de komende 12 jaar, elke 2 jaar een uitvoering op de planken te zetten. Wat de cast betreft: eerst nog gericht op – aankomend - talent uit de regio, later wordt ook wat verder weg gekeken. Met het Koning Willem 1-College bestaat een intensieve samenwerking 
-Boven: Musicoloog Peter van Bijnum [l] en schriptschrijver[libretto] Cees Slegers[r].
-Rechts boven: het modern opgezette logo van 'Die zijn zo I ontwerpers.
-Rechts: Het Bestuur met o.a. van de Laar, Frank Preller, Dré Zijlmans en rechts in de deuropening: Bert Pauli, Harry van de Berselaar en een stagiair van het KW 1 -College
.
 
foto's © paul kriele, 4 maart 2007.
-Links boven: Hester van Amelsvoort [kleding].
-Boven: De zaal met leden van het orkest, toneel etc. 
-Links: Het visualteam met o.a. Wendela Wendelaar en Titus van Hooff, en uiterst rechts daarvan Piet den Bekker en 2e vr. de dirigent Alex van den Akker. 

foto's © paul kriele, 4 maart 2007.
 

De muziek Willem van Aarle [contacten] en Alex van den Akker [dirigent], decors van Jeroen van de Laar, met visuals van Titus van Hooff, Wendela Wendelaar en Piet de Bekker, Cees Slegers schreef opnieuw het libretto, van Hester van Amelsvoort komt het kledingontwerp, Jeanne de Vaan doet de choreografie en Jan Smeets en Liesje de Leeuw de regie. Janne van den Nieuwenhuizen en Wil van de Broek zijn verantwoordelijk voor de grime.De nieuwe komische opera, die soms ook treurige momenten kent aldus Slegers, is gebaseerd op een modern verhaal wat onder meer blijkt uit de het logo en de catwalk, die naast landingsbaan ook als catwalk dient doet.  


Terug naar boven