'Bossche Komeedie' repeteert al voor 'De Stiefkiendjes' komend najaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-08-2012 | Gewijzigd op: 02-08-2012
Maandag 6 augustus 2012, na de zomervakantie, hervat 'de Bossche Komeedie', de repetities voor de veertien uitvoeringen die in september en oktober 2012 staan gepland. Dan is in drie theaters, te weten Perron-3 [Rosmalen], de Verkadefabriek en De Speeldoos in Vught, het blijspel 'De Stiefkiendjes van Ruud van Laar te zien.

De repetities vinden plaats in het voormalige veilinghuis van Korst in de St. Jorisstraat.
Daar zij nu al de decorbouwers Woutje Stralman [decorontwerper], Pim Sliphorst en Danny van Nimwegen druk in de weer aan de bouw van een huiskamer met alles er op een eraan.Links: De decorbouwers Danny van Nimwegen en Pim Sliphorst [r.] bezig met het decor van de huiskamer voor he tblijspel 'De Stiefkiendjes' dat komend najaar wordt opgevoerd. Links  Mieke de Koning
.
foto's © paul kriele, 2 augustus 2012.

Het verhaal draait om twee Bosschenaren uit de Hofstad, Beppie en Victor, die allebei alleenstaand zijn door een scheiding, resp. een overlijden. Na 45 jaar ontmoeten de buurtgenoten elkaar op een boottochtje en raken plots verliefd op elkaar, maar met tegenzin van de kinderen. Op weg naar - zelfs een huwelijk- leidt dat tot allerlei verwikkelingen.
De cast van 'De Stiefkiendjes' bestaat uit Mien Brohm, Nanci Gerrits, Joyce Hulshoff, Erikl Kroon, Paul Beliën en Bas van Noort. Maar er omheen, vertelt Mieke de Koning, zijn nog eens 25 personen actief in allerlei aspecten [organisatie t/m de uitvoering] van dit blijspel.
Zie  ook de site van DeBosscheKomeedie.nl  en artikel dd. 15 mei 2012 'De Bossche Komeedie presenteert zich'