Komend najaar: Kindermusical 'Himmaol van de Wap'

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-08-2012 Ter afsluiting van het jubileumjaar ‘55 jaar ministerie van jeugdzaken’ brengt de Oeteldonksche Club van 1882 in samenwerking met Theater aan de Parade in november 2012 drie keer de kindermjoezikul ‘Himmaol van de Wap’. .
Het verhaal speelt zich af in een Oeteldonkse wasserette annex confectieatelier. Twee bedrijven onder één dak moeten samenwerken, met als taak het wassen en het verstellen van de kleding van de personages uit het Oeteldonks protocol. 
Ruzie tussen de twee bedrijven is het gevolg.
De regie is van Mijke van Munster, het script van Frank Finkers en de muziek van Peter van Beijnum.


Repetitie voor de uitvoering van de kindermusical 'Himmaol van de Wap' komend najaar.

De musical vormt in het jubileumjaar hét klapstuk naast de nieuwe jeugdprinsenwagen (de jeugdperenwagen), het jubileumlied en de serie van vijf jubileumemblemen.

In totaal doen 34 kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar mee aan het theaterstuk dat compleet in het Bossche dialect wordt gebracht. De muziek tijdens de voorstelling bestaat onder meer uit bewerkte nummers van Queen, Elvis Presley, Bill Haley, Peter Koelewijn, Louis Armstrong, Amy Winehouse, Rolling Stones en de musicals Annie en Evita. Deze nummers worden gespeeld door een groot orkest en swingende rockband.

De première is op vrijdag 9 november, uitvoeringen op zaterdag 10 november (14.22 en 19.11 uur).
Zaterdagavond 10 november is er aansluitend aan de galavoorstelling een gala-avond met reünie van het jubilerende ministerie van jeugdzaken. Aanmelden en info: reuniejeugdzaken@oeteldonk.org.
Kaartverkoop via  www.theateraandeparade.nl