Vol Bosch theater juicht [musical] Annie & komische Jenny Arean toe

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2012 | Gewijzigd op: 26-11-2012
Zondagmiddag -25 november 2012- beleefde Den Bosch [TheateradParade] de première van de musical Annie, een productie van Albert Verlinde Entertainment.
De zaal zat vol met -deze middag -relatief veel jeugd, die op de populaire musical waren afgekomen. Het verhaal over een een elfjarig weeskind Annie [Mirre Licht], dat door een New Yorkse miljardair in huis wordt opgenomen, maar die op zoek is naar haar ouders, moet met haar rol, waarin veel liedjes ['Morgen, ja Morgen komt er een nieuwe dag'] voorkomen- jongeren erg aanspreken.
Daar tussendoor fladdert Miss Hannigan, een nogal beschonken weeshuismoeder die het publiek  mt al haar mimieken en gekke fratsen meetrekt  in haar komische rol.

Niet alleen Annie stal de emoties en het enthousiasme van het publiek, uiteraard ook de 70-jarige Jenny Arean kreeg, met name bij de ouderen, vaak de handjes op elkaar. Tony Neef  vertolkte de rol van de rijke fabrikant Oliver Warbucks. De acteur die vaak een rol heeft in animatiefilm en een rijk muzikaal verleden heeft, mag zich ook rijk voelen met een stem die staat als een huis. 
Albert Verlinde Entertainment bracht weer  veel jong talent in huis, dat zich soepel en relaxed -swingend -op een groot podium bewoog. Soms is die jeugd nog zo jong dat er nog alle tijd rest om de scherpe stemmetjes wat bij te polijsten.
De drie hoofdrolspelers vlnr Tony Neef, als de miljardair  mr. Warbucks, Annie [zondag Roos van der Plas] en Jenny Arean. Hoofdroldspeelster Annie in een verhaal over een 11-jarig innemend en wijs weeshuiskind, dat tot slot nog haar bestemming vindt. 

Na afloop was er in de Pleinzaal een gezellige nazit  met dj's van Q music en een erg gevarieerde en in de smaak vallende catering van Hapazz.

Albert Verlinde & Jeroen Dona mochten zich dit keer verheugen in veel politieke belangstelling.
Behalve burgemeester Ton Rombouts en enkele Bossche wethouders, onder wie Jan Hoskam, Huib van Olden en oud-wethouder Bart Eigeman, waren er ook de oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager en diens vriend en de voormalige staatssecretaris van Financiën Joop Wijnen en diens vriend en Camiel Eurlings, de oud-minister van Verkeer en Waterstaat.
Uit de artiestenwereld herkenden wij onder meer Sandra Reemer, visagist Leco van Zadelhoff, stylist Maik de Boer, Jeroen van der Boom, Henk Jan Smits,Frans Bauer en Willeke Alberti.
De musical Annie komt nog  op 1 en 2 decembrr in Tiel, 25 en27  december in Eindhoven,op  28 februari 2013 en 1 maart  2013 in Tilburg en 13 en 14 april 2013  in Uden.

Terug naar boven