Najaar 2013: Nieuw blijspel van Echt Bosch Tejater

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-03-2013 | Gewijzigd op: 19-03-2013
Begin april starten de repetities van het nieuwste stuk ‘Hôôgste nôôt veur ’t Grôôt’ ** van het Echt Bosch Tejater.  Medio oktober*  voltrekt zich in TheateradParade de generale, première en een reeks voorstellingen van het door Cees Slegers geschreven blijspel.
Jongstleden zaterdag 16 maart  werd door de voorzitter, Maino Remmers, de  aftrap gegeven voor de nieuwe start van Echt Bosch Tejater. In aanwezigheid van de auteur, Cees Slegers, de regisseur, Willem Westermann, het Artistieke Team, de cast en het ProductieTeam is teruggeblikt op het 25-jarig jubileum van Echt Bosch Tejater in 2011 en op het ´sabatical 2012-jaar´.

*Voorstellingen
Op vrijdag 11 oktober [première] t/m zondag 20 oktober 2013.

** Inhoud  blijspel ‘Hôôgste nôôt veur ’t Grôôt’
Het wordt een spannende dag voor Bèr van den Dungen, directeur/eigenaar van een groot Bosch sloopbedrijf, en zijn vrouw Mabel. Die avond zal de actie ‘Hôôgste nôôt veur ’t Grôôt' van start gaan met een galaconcert in Theater aan de Parade. De actie is een initiatief van operaliefhebber Bèr om op de plaats van ‘t Grôôt, dat door zijn bedrijf gesloopt gaat worden, een operagebouw neer te zetten. Hoogtepunt van het benefietconcert moet het optreden worden van Karenka, een pas ontdekt zangwonder uit de Kaukasus.
Het jonge talent zal logeren bij het echtpaar Van den Dungen en kan elk moment arriveren. Mabel hoopt op deze avond, die mede georganiseerd wordt door het Internationaal Vocalisten Concours, definitief door te breken in de hogere kringen. Haar huishoudelijke hulp Patricia (P’tries) heeft daar zo haar bedenkingen over. Maar wat voert buurman Lodewijk van Hemert, gepensioneerd KNO-arts van ’t Grôôt, amateurarcheoloog en geroyeerd lid van de Kring Vrienden, in zijn schild? En waarom verschijnen er twee beveiligingsmannen?

De spelers van het blijspel ‘Hôôgste nôôt veur ’t Grôôt’,
staand van links naar rechts Frank van den Wildenberg,
Gisela Hillebrandt (bovenste rij), Sylvia IJpelaar, William van Aalst, Pieter Kromhout, Miep van der Doelen en Joep Peeters [zittend].

foto © jan zandee.