Opnieuw geen café Torenstraat 13-15 met carnaval

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-01-2009 | Gewijzigd op: 13-01-2009

Henny Adriaans, ofwel Ma Oetel, dreigt met carnaval 2009 opnieuw achter het net te vissen met haar nieuwe zaak La Mère Dat nieuwe etablissement op Torenstraat 13-15 wordt de opvolger van De Oetel op Verwersstraat 87.

Links: Falstaff, Gaucho en Onasis dat waren de bestemmingen uit het verleden voor Torenstraat 13-15, een oud fraterhuis.
Mogelijk volgt dit jaar nog de nieuwe bestemming als café/restaurant La Mère en jongerendisco. Maar het zit eigenaresse Henny Adriaans met de vergunningverlening niet mee.


foto © paul kriele, 23 juni 2006.
Onder links: De Oetel op Verwersstraat 87 sluit mogelijk in 2009.
Onder rechts: Gompie en De Saeck komen pas voor een verbouwing tot jongerencafé aan de beurt als La Mère klaar is.
foto's © gerard monté, 12 mei 2005.
-----------------------------------------------------------
In de Torenstraat 13-15 moet -nog steeds - het nieuwe dagcafé/restaurant en avonddisco komen. Daarvoor zijn -heel efficiënt- heel wat ambtelijke molens in de weer. Voor de plaats van Torenstraat 13-15, zo is de afspraak, zal De Oetel in de Verwersstraat, die voor veel overlast zorgt, definitief sluiten.

Met carnaval 2008 was Adriaans te laat met d'r horecavergunning en met carnaval 2009 lopen er nog andere vergunningaanvragen, zoals een isolatievergunning, milieu- en bouwvergunningen en monumentenvergunning. Met andere woorden de ambtelijke molens draaien hier echt op 'volle' toeren.... Voor Adriaans is er geen helderheid meer in te verkrijgen en legde de procedures in handen van architect Debie.
De gemeente gaf haar inmiddels wel ontheffing voor 'gewijzigd' gebruik, ofwel  voor zowel café- rstaurant als disco.