Ma Oetel loopt vergunning voor carnaval mis...

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-01-2008
Een voormalige fraterhuis op Torenstraat 13-15, waar beneden het café La mère moet komen van Henny Adriaans, ofwel Ma Oetel.

foto © paul kriele, 23 maart 2006.
 

De gemeente verstrekt Ma Oetel, die in de Torenstraat, voorheen Gauchos resp. Onasis met carnaval een restaurant Ma Mère wilde beginnen met ertwensoep, broodjes en gehaktballen, geen vergunning. Het is te 'gevaarlijk,' verwoordt Adriaans het argument van de gemeente. Maar een gemeentewoordvoerder zegt: dat er geen drank- en horecavergunning waarvoor -regulier - 6 weken staat, is verleend. Adriaans heeft pas op 10 januari 2008 de aanvraag ingediend. Officeel duurt die procedure drie maanden. 
In haar relaas klinkt onbegrip door. Ma Oetel strooit nu in Oeteldonk kaartjes rond met: 'Café La Mere, daarvoor is de Geminte niet gezwicht, met carnaval zijn we dicht'.
Nog eens inhakend op 'gevaarlijk', zegt Henny Adriaans dat het een hele grote zaak is voor wel 275 man. Er zijn 5 uitgangen met openslaande deuren. Ze aarzelt: ik weet het niet meer.. Adriaans moest enkele carnavalsclubjes, die zouden optreden afzeggen