Hambaken heeft ook jeugdvoetbalproject

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-01-2008
Divers is samen met het Servicepunt Sport en Bewegen het voetbalproject Doelbewust gestart. De opzet is jongens 12-16 jaar, die in de wijk voor overlast zorgen via het voetbal een gedragsverandering bij te brengen. Voorbeeld is Boschveld, waar een gelijksoortige aanpak is geslaagd. Daar ging het vooral om lastige jongeren die via sportief activeren tot een betere mentaliteit komen.
Voordat de bijenekomst begon werd er eerst een kring gevormd met de coaches en trainers.
Rechter foto: de 'bestuurstafel' met vlnr.: Raggae Cotinho coach en bondscoach], Bas Bouwens [coach], Bilal El Gaoui [trainer] en Myron Graser [trainer]. 


foto's © paul kriele, 30 januari 2008.

Die opzet is door de wijk Hambaken overgenomen en dat verloopt professioneel met coaches en trainers en een stipte aanpak. Daar horen uiteraard ook echte ballen, shirts een logo etc bij. Kernzaken zijn loyalitiet, teamspirit, normen & waarden en doorzetten.
Woensdag 30 januari 2008 werd door hen een contract ondertekend waarin zij zich verplichten aan die afspraken te houden.
Onder toezicht van hun trainers Bas Bouwens, Bilal El Gaoui en Myron Graser en bondscoach Raggay Cotinho werd dat kontrakt ondertekend en poseerde de groep tenslotte voor een officiëke groepsfoto die in het clublokaal komt te hangen.
Er was een teleurstelling bij de begeleiders die zich afvroegen waara de partners of vriendinnen van de jonge voetballertjes waren..? 'Die moeten werken,' klonk een handig antwoord. Maar de trainers wilden er mee zeggen dat bij een officiele gebeurtenis en zeker het tekenen van een kontrakt, partner of vriendin aanwezig zijn.

Boven links: Yassin El Gaoui met de coaches en boven rechts: Ilias Haddach. 
Onder links: de trainers vrnl.: Bilal El Gaoui, Myron Graser, Bas Bouwens, en bondscoach Raggay Cotinho. 
Onder rechts:de veelbelovende jeugdspelers van  12-14 jaar die  luisterden naar de toelichting voordat ze een shirt in ontvangst mochten nemen en het kontrakt gingen ondertekenen. 

foto's © paul kriele, 30 januari 2008.l

Woensdagmiddag 30 januari 2008 bij de ondertekeningen van de kontrakten in de BBS [Hambaken] kwamen ze een voor een naar voren en maakte Henk van Esch van elke ondertekening een foto.
De bondscoach van vanavond is genomineerd voor de Richard Krajeck-Award, aldus de toelichting van Raggae Cotinho, die nog eens uitlegde waar het project voor bedoeld was en of de toehoorders dat weten...----------------


Terug naar boven