In Hambaken eerste 'Gelijke kansen [school-] plein' geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-05-2021 | Gewijzigd op: 21-05-2021
De gemeente gaat bij diverse scholen het schoolplein vernieuwen onder het motto 'GelijkeKansenplein' voor heel de wijk.

Vrijdag 21 mei 2021 werd als eerste plein op het Wielsem in de Hambaken 'Gelijke kansenplein geopend. Bij de opening bij de Brede Bossche School waren als speciale gasten aanwezig: de wereldkampioen straatvoetbal Nasser El Jackson, voormalig voetbalinternational  Henk Pieterse en Youssef Noudri van HambakenConnect.
Wethouder Ufuk Kâhya zei in zijn toepraak onder meer, dat elke jonge inwoner gelijke kansen verdient om zich te kunnen ontwikkelen, op school [-tijd] en daar buiten. Wij als gemeente biedt de jeugd gezonde en gelukkige jaren, want op jonge leeftijd is bewegen en sport leuk en gezond. Met een vernieuwd schoolplein wordt deze plek weer een aantrekkelijk plein voor alle jeugd.
Na de opening waren er uiteenlopende workshops.
In de wijk komen nog twee locaties [ bij de Springplank en bij de Trompet/Smaragd ] in aanmerking voor een opknapbeurt. die onder meer bestaat uit speeltoestellen en een moestuin. 
De schooljeugd van de Brede Bossche School in de Hambaken op het nieuw ingerichte 'Gelijke Kansenplein'. foto's © henk van esch, 21 mei 2021.