Moestuin Sunflower op Wielsum opengesteld

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-08-2012 Woensdagmiddag 13 augustus 2012 werd door de bewoners van Het Wielsem [Hambaken] hun nieuwe moestuin 'Sunflower' opengesteld. De officiële in gebruik stelling verrichtte wethouder Ruud Schouten samen met de kinderen uit de buurt door het zeil weg te halen.. Daarachter kwamen 24 prachtige creaties tevoorschijn die de schuttingen opfleuren. De panelen zijn onder begeleiding van Divers door kinderen uit de Hambaken gemaakt en ze zijn bedoeld om de schuttingen op te fleuren.

Sfeermiddag in de moestuin van het Wielsem.

De poorten van moestuin ‘The Sunflower’ staan wagenwijd open en in de groene omheining hangen kleurige slingers. Samen met de hoge zonnebloemen vormen ze een vrolijk welkom voor de bezoekers die een kijkje komen nemen bij de inloopmiddag van de moestuin achter Het Wielsem. De prei, wortelen en rode kool staan er in keurige rijen goed bij en in een broeikas hangt een groene tros tomaten te rijpen. Op de achtergrond wappert zwart bouwzeil tegen de schuttingen
Hert is de plek, waar het tot begin dit jaar nog een verlaten en donker parkeerterrein was met veel overlast, waardoor veel bewoners zich onveilig voelde. Dat werd door Zayaz opgepakt met als resultaat deze moesstuin 'Sunflower'. 

Het onthullen van de kunstwerken is voor de kinderen ook meteen het startsein om rond te gaan met fruit en groente uit de tuin.