VVD wil de Binnendieze op meer locaties zichtbaar maken

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2011 | Gewijzigd op: 26-11-2011
VVD vraagt in een brief aan B&W de Binnendieze op meer locaties zichtbaar te maken. Als voorbeelden worden locaties bij musea en restaurants en het luik voor bruidsparen achter het stadhuis genoemd.
Aanleiding van dit verzoek is het doortrekken van de Grote Stroom vanaf  het Herman Moerkerkplein naar- mogelijk- de Geertuisluis. Daarmee haakt de fractie in op 'het benutten van de cultuurhistorische kwaliteit',  waarmee het verzoek beargumenteerd wordt.
 
-Boven: Foto van jaarlijks onderhoud aan de Binnendieze.
Er zijn volgens de VVD nog locaties aante merken om daar een opstapplaats te maken, zoals bij musea. Op deze foto het Oeteldonks Gemintemuzejum bij de Zusters van de Orthenpoort.
-Rechts boven: Of creëer meer mogelijkheden voor concertuitvoeringen, zoals hier bij Zoete Lieve Gerritje met het Binnendiezekoor.
-Rchts: Opstapplaats tegenover de steiger van Antoine Jacobs tegenover restaurant  De Veste
.

foto's ©   paul kriele, 10 maart 2011 [boven] en 13 juni 2010 [r.] en 20 oktober 2010 [r-boven].

Maar ook bij restaurants, zoals De Veste of  De Vier Azen en bij het Noordbrabantsmuseum, waar overigens plannen zijn om de garage in de Waterstraat, gelegen naast het voormalige Griffiegebouw, open te leggen. 
Dat zijn voor de VVD locaties die als opstapplaats benut kunnen worden. Ook komt in de brief het openleggen van de Binnendieze bij de Coninxbrug in de Keizerstraat weer eens in beeld. Maar dat project raakte door de bezuinigingen op de achtergrond.
Als argument stelt indiener Govert Schermers dat '..op deze manier bijv. het museum nog interessantere arrangementen kan organiseren en meer bezoekers trekken. Ook wordt aan commerciële uitbaters gedacht.'
De brief eindigt met de opmerking dat... ' In algemene zin wij van mening zijn, dat de Binnendieze nog breder en beter benut zou kunnen worden.
Daarbij verwijst Schermers naar de muziekevenementen die al op de Binnendieze plaatsvinden, maar ook elders [Anna Frankplein] gehouden kunnen worden.
-------------------
Deze brief zou wel eens een voorspel kunnen worden op de gunning van de pacht over de Binnendieze door de Gemeente aan de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch, die in 2013 afloopt [met verlengingsmogelijkheid], maar wel vóór einddatum bij de gemeenteraad in stemming komt.

Terug naar boven