Restauratie fundering Diezemuren Verwersstroom

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-11-2008 | Gewijzigd op: 25-11-2008
Het traject van de Verwersstroom,  tussen de Beurdsestraat en de Hekelsluis,  wordt momenteel drooggelegd. Daar moeten de funderingen van de Binnendiezemuren net onder de waterspiegel worden hersteld.
Eerst werd een dam gelegd thv de Beurdsestraat en nu wordt een damwand geslagen buiten de Hekelsluis zodat dat stroomgedeelte vanaf de sluis tot aan de Beurdsestraat droog komt te staan. Dat werk doen de mannen van Huib Verlouw uit Ammerzoden samen met de mannen van  Wierré.
Van de Biggelaar maakt de voorlandjes  schoon  zodat de werklieden van Hegeman straks bij de muren kunnen .
Een lasser was dinsdag 25 november 2008 bezig om de stalen heipalen door te snijden omdat ze niet verder de rivierbodem in konden. De heipalen zijn 8 meter lang en wegen 1300 kilo per stuk.

Achterin -onder de overkapping van het aanbouwhuisje van Jan van der Eerden - liggen zandzakken die het water moeten tegenhouden. Buiten de Hekelsluis zijn mannen van Huib Verlouw bezig een damwand te slaan.
foto's © paul kriele, 25 november 2008.

Bij het werk zijn al een stuk of zes 70-1.00m lange snoeken gevangen. Maar die werden weer elders teruggezet.,vertelt Leo Valentijn van de Gemeente.
Straks komt er nog een kraan van 4 ton om vanaf het ponton het werk te kunnen doen.
Valentijn verwacht dat het werk voor Kerstmis klaar is.