Lezing over Ontvoering Toos van der Valk [auteur Elle vRijn]

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-01-2012 | Gewijzigd op: 11-01-2012
Op 27 november 1982 werd Nederland opgeschrikt door de ontvoering van Toos van der Valk, de vrouw van Gerrit van der Valk, bekend van de Van der Valk Hotels en Restaurants. Nog altijd is het een van de meest geruchtmakende ontvoeringszaken, die het land weken in zijn ban hield. Nu, dertig jaar later, heeft Toos voor het eerst haar hele verhaal verteld aan Elle van Rijn, die er een spannend en aangrijpend boek over heeft geschreven: Mijn ontvoering.
Op woensdag 25 januari verzorgt Van Rijn  in Perron-3. een exclusieve lezing over deze spraakmakende zaak.

-Boven: Logo van de wegrestaurants en motels.
-Rechts: Familiewapen van de horecafamilie.

Toos van der Valk was de eerste bekende vrouw die ontvoerd werd in Nederland. Toos is op dat moment 52 jaar oud, moeder van zeven kinderen en oma van vijf kleinkinderen. Samen met haar man runde zij het eerste hotel-restaurant van Van der Valk in hun woonplaats Nuland. Ze werd uit haar woning ontvoerd door vier Italiaanse mannen en meegenomen naar een flat in België, waar ze ruim drie weken in een tentje werd vastgehouden. Na betaling van 13 miljoen gulden losgeld werd Toos in de buurt van Eindhoven vrijgelaten.

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en aan de schrijversvakschool in Amsterdam. Ze speelde in verschillende theaterstukken, tv-series en films en schreef eerder vier succesvolle romans.

Info via Bibliotheek ’s-Hertogenbosch www.bibliotheekdenbosch.nl.