Annabel Verwey Bosch’ kampioen voorlezen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2009 | Gewijzigd op: 19-02-2009
 

De Bossche voorleeskampioen, de 11-jarige Annebel Verwey van De Matrix. Annebel werd tot kampioen uitgeroepen na het voorlezen in de Openbare Bibliotheek uit 'De Wilde Kippen Club'.
Onder de jury [l] en rechts gejuich voor de organisatie en de presentator /verhalenverteller Eric Borris [midden
].
Op de eerste rij zat ook de jury:  buitenbeeld: Ton van Asperen en verder vlnr.: Bert van der Put, Jenny Abbenbroek, Winnie van Zoelen en Brigitta Draaisma
foto's © paul kriele, 18 februari 2009.
----------------------------------------
Vanmiddag woensdag 18 februari 2009 voltrok zich in de Openbar Bibliotheek de ‘Bossche Voorleeskampioen 2009’, een wedstrijd voorlezen voor scholieren van de basisschool groep 7 en 8. Uit die voorronde plaatste zich voor de provinciale finale Annebel Verweij van de Matrix. De elfjarige Annebel kreeg met haar voorlezen uit het boek ‘De Wilde Kippen Club’ van de jury als commentaar, dat ze een prettige voorleesstem heeft, maar wel in haar presentatie meer contact met het publiek moet zoeken.

Ook de anderen werden beoordeeld de een met goed tempo of goed stemgebruik , de ander te vlug lezend en sommigen maakten er teveel een voordracht van, aldus juryvoorzitter Ton van Asperen.
Joyce Croese [Antonius Abt] las soms te vlug voor, maar kreeg wel veel aandacht van het publiek.
Florance Allas [Caleidoscoop] goed tempo en goede inleiding en Florance werd zelfs niet nerveus toen de microfoon uitviel.
Jan Julius Wintermans Bossche Broek/ centrum had een goed contact met de zaal, maar kreeg van de jury het advies mee minder voor te dragen en meer voor te lezen.
Bij Fleurisanne Botman [De Overlaet] lag het tempo iets te hoog, maar zij had een goede inleiding.
Tim van den Beuken [Madelief] werd geprezen om het tempo en de wisseling van stemgebruik Tim bracht ook veel dialoog.

Door zijn spannende voordrachten maakte presentator /verhalenverteller Eric Borrias er voor ouders en de kinderen een gezellige en boeiende middag van.

Boekkeuzes
Annabel Verwey vindt het boek De Wilde Kippen Club zelf heel spannend en grappig.  Daarom koos zij zit boek om er uit voor te lezen.
Tim van den Beuken koos voor Het Taffie Project
Fleurisanne Botman ‘De jacht op de afgepakt sterren' koos zij boven 'De Bende van de Korenwolf', waar volgens haar weinig leukje stukjes in voorkwamen.
Florance Allas nam ‘Hoe je de brugklas doorkomt’. Voor haar een leuk boek, waar leuke stukjes in staan om voor te lezen.
Joyce Croese nam Mathilda omdat het een leuk boek is met heel spannende stukjes, echt heel leuk.
Jan Julius Wintermans kreeg, omdat vader vroeger veel voorlas, ook belangstelling om voor te lezen. Het boek Iorg Ideu sprak hem aan omdat '... ik de missie om mevrouw Zilver te versieren een hele grote grap vindt.' 


Terug naar boven