Burgemeester en wethouders lezen voor op Voorleesdagen

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2020 | Gewijzigd op: 22-01-2020
Burgemeester Jack Mikkers, wethouder Ufuk Kâhya en wethouder Mike van der Geld geven op woensdagmorgen 22 januari 2020 het startsein voor op de Voorleesdagen. Zij lezen Bossche peuters en kleuters voor in de diverse schoolbibliotheken uit het Prentenboek van het Jaar: Moppereend. Hiermee laten de burgemeester en de wethouders zien dat ze voorlezen belangrijk vinden.

Ook in de vestigingen van Babel Den Bosch, Rosmalen, St.Michielsgestel, Vught,  Boxtel en Berlicum werden vorden op woensdag 22 januari in alle vestigingen voorleesuurtjes gehouden. :
Op zaterdag 1 februari 2020 is er in de Bossche en Rosmalense vestiging een knusse familievoorstelling. Die gaat  over de Moppereend [ehma van de voorleesdagen].
 
....
....
Hierboven en rechts: Burgemeester Jack Mikkers las voor bij de kleuters op KC ’t Schrijverke,  in de Patagonstraat. Daar ontvangt hij eerst een cadeautje.
Daar zat een kunstambtsketen in die de kinderen verwonderd bekijken. 
En hieronder nog een cadeautje dat een schilderijtje bevat
van de leerlingen uit de voorleesklas.  

foto's © henk van esch, 21 janauri 2020.
 
....
....
....
 
.,...
Na het eerste voorleesmoment leest burgemeester Jack Mikkers
voor bij het kinderdagverblijf van KC ’t Schrijverke, dat die dag
de bibliotheek opent aan de Zwartbroekweg 402. 
Mikkers mag de schoolbieb openen door het lint door te knippen.


foto's © henk van esch, 21 januari 2020.
.....

Met De Nationale Voorleesdagen wordt voorlezen aan kinderen van 0 t/m 6 jaar gestimuleerd. Het is belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd aangemoedigd worden om te lezen en het plezier van lezen ontdekken. (Voor)lezen prikkelt de fantasie, is goed voor het inlevingsvermogen en ontwikkelt het taalgevoel. Het startsein voor De Nationale Voorleesdagen wordt op woensdag 22 januari vanaf 08.30 uur op diverse locaties gegeven
• Burgemeester Jack Mikkers start om 08.30 uur bij de kleuters op KC ’t Schrijverke, Patagonstraat Daarna leest hij voor bij het kinderdagverblijf van KC ’t Schrijverke, dat die dag de bibliotheek opent aan de Zwartbroekweg 402. • Wethouder Ufuk Kâhya leest om 08.30 uur voor aan de kleuters en om 09.00 uur aan de peuters van Het Rondeel in BBS Aan de Aa, Acaciasingel 77. • Wethouder Mike van der Geld leest voor aan de peuters van het Kinderspeelkasteel, Zilverpopulier 93.

Terug naar boven