Babel: Elin vdMortel & Ashley Irene voorleeskampioenen Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2020 | Gewijzigd op: 21-02-2020
Elin en Ashley voorleeskampioenen Den Bosch en omstreken
Op  woensdag 19 februari 2020 organiseerde Babel de finales van de Bossche Voorleeswedstrijd ( leerlingen uit groep 7/8) én voor brugklassers (getiteld Read2Me).
...............


Op de foto Ashley Irene van Het Jacob Roelandslyceum in Boxtel heeft de voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen [foto hierboven]. 
De winnaar van de Bossche Voorleeswedstrijd is Elin van de Mortel van Basisschool De Bron in Den Bosch.
-Onder: Groepsfoto van de voorleeskampioenen. 
..............


De winnaar van de Bossche Voorleeswedstrijd is Elin van de Mortel van Basisschool De Bron in Den Bosch. Ashley Irene van Het Jacob Roelandslyceum in Boxtel heeft de voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen
De finale werd georganiseerd in Perron-3 in Rosmalen. Onder toeziend oog van ouders, leerkrachten, klasgenoten, opa’s en oma’s kozen twee vakkundige jury’s Elin en later Ashley als Voorleeskampioen 2020!
Elin las voor uit Matilda en werd geprezen om haar stemgebruik en de uitstekende keuze van het fragment. Vooral hoe ze het krijtje (voor Matilda liefhebbers zeer bekend) een stem gaf vond de jury fenomenaal. Ashley kwam met haar fragment uit Pretty Little Liars van Sara Shepard als beste uit de bus van de brugklassers.
Brabantse finale
Elin gaat door naar de halve finale op 7 maart, waar zij strijdt voor een plekje in de Brabantse finale. Die wordt op 7 april gehouden in Theater de Leest in Waalwijk. Ashley gaat daar op 8 april voor de titel Brabantse Brugklas Voorleeskampioen 2020. Zij neemt het op tegen de andere Voorleeskampioenen uit Brabant tijdens de Provinciale Finale.