Voorleesdag: Weth. V. Olden bij Olliepeuters en Weijers bij Toverhoedt

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2012 | Gewijzigd op: 18-01-2012
Vanmorgen -woensdag 18 januari 2012, waren er in bibliotheken, op scholen en in [boeken-en speelgoed]winkels acties rondom de Nationale Voorleesdag.
Het gemeentebestuur met  burgemeester Ton Rombouts en alle wethouders [Snijders, Weijers, Hoskam, Eigeman en Van Olden] trok naar basisscholen en kinderdagverblijven om de morgen al voorlezend te beginnen.
De dag is bedoeld om het 'elke dag voorlezen' te stimuleren ter bevordering van de taalvaardigheid van peuters.

De peuters van kinderdagverblijf Ollie zaten er heel gedisciplineerd en aandachtig bij.
Links: de juffrouwen Greet Buitenhek [l.] en Bernadette Aussems.
Het verhaal draaide om een kleine uil die uit het nest was gevallen en op zoek ging naar zijn moeder en daarbij werd geholpen door een reeks dieren uit het bos.

foto's © paul kriele, 18 januari 2012.

CDA-wethouder Huib van Olden zat op een stoeltje temidden van een tiental peuters van de school Het Bossche Broek  locatie Zuid [Platostraat] , specifiek bij de peuters van kinderdagverblijf Ollie.
Juffrouw Greet Buitenhek en juffrouw Bernadette Aussems keken toe en begeleidden de ceremonie die met liedjes aaneengeschakeld werd.

De voorleesgast heette vandaag 'mijnheer Huib'. Die nam een boek van Chris Hauhgton op schoot waarin zich een geïllustreerd verhaaltje over een kleine uil afspeelde, die op zoek was naar zijn moeder..

Zelf zou wethouder Van Olden de voorkeur hebben gegeven aan zijn favoriete schrijfster Hella Haasse met 'De Heren van de Thee'.....

'Mijnheer Huib' speelde ook nog even voor tovenaar door een doos met koeken te voorschijn te toveren. Kinderen van Ollie wezen in het voorleesboek de dieren aan die de kleine uil meehielpen met zoeken.
foto's © paul kriele, 18 januari 2012.

Blijkbaar verloopt zo'n morgen volgens een bepaald ritueel met een aaneenschakeling van teksten en liedjes, die gezamenlijk worden voorgedragen. Tussendoor mocht de een nog haar nieuwje jurkje laten zien en enkele anderen  hielpen de voorleesmijnheer met het aanwijzen van de dieren in het voorleesboek.

Tot slot was er een trommel vol koeken die door 'Mijheer Huib' onder het zingen van een tovenaarslied te voorschijn werd getoverd.

Wethouder Jeroen Weijers van de PvdA bezocht kinderdagverblijf De Toverhoedt, waar hij gezeten in een kring met peuters voorlas.
Wethouder Jeroen Weijers terug op de schoolbank .

Albert Verlinde weer 'op school' in Cromvoirt
Albert Verlinde las vanmorgen 18 januari 2012 voor bij leerlingen van de basisschool De Leydraad in Cromvoirt.

foto © paul kriele, 29 april 2010.Terug naar boven