Voorleesmorgen in Troubadour met de burgemeester

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-02-2007  Burgemeester Rombouts bezocht donderdagmorgen 1 februari 2007 de nieuwe r.k. basisschool De Troubadour in Rosmalen. Het was een voorleesavond, daarom zaten de meeste kinderen in pyama of badjas. Zelfs Rombouts had een slaapmuts meegenomen. Het was als een vadertje tussen de peuters en kleuters.

Peuters, kleuters en de leerkrachten voorbereid op de voorleesuurtjes . Ze waren daarom gestoken in nachtkleding .Ook zittend op de podiumtrap.

.
-Boven: Met juffrouw Yolanda Martens, manager van De Kanteel. 
-Rechts: Bij de eerste burger op schoot. 

foto's © gerard monté, 1 februari 2007.
 
-Links boven: Op een rijtje aan het ontbijt.
-Boven: Henk van Tartwijk [r] en directeur Stéphan van de Boom [l] in de gesprek met burgemeester Rombouts [r].
-Links: Met meester Maarten van groep 8.

foto's © gerard monté, 1 februari 2007.

 

Natuurlijk kreeg Rombouts  nog een tekening mee naar huis. Bij de activiteiten waren de kinderen al bezig met de voorbereidingen voor koninginnedag. 

 Voorleesmorgen met de wethouder  in de L.W.Beekmanschool  29 januari 2007
Wethouder Jetty Eugster begon de week van 29 januari - 2 februari 2007 met een voorleesrondje. Ze bezocht in het kader van de Nationale Voorleesdagen de L.W. Beekmanschool. Op deze Nutsschool aan de Van der Does de Willeboissingel lbezocht ze eerst het Kindercentrum hert Zandkasteel [peuters van 0-4 jaar. Daarna las ze voor in enkele groepen van de basisschool van de Nutsschool [4- 6 jarigen] L.W. Beekman.

De peuters van 2-4 jaar van het Zandkasteel voor wie wethouder Jetty Eugster voorlas uit het prentenboek van het jaar: 'de Kleine Kangero. 
Na afloop kregen de kinderen belegde boterhammetjes [worst kaas en chocoladepasta] en frizzy en appelsap.
 
In de gymzaal van de basisschool L. W. Beekman zaten 30 kinderen op mevrouw Jetty Eugster ['van de gemeente'] te wachten. De wethouder las hier voor uit het boek 'Overal carnaval'. foto's © paul kriele, 29 januari 2007.
 

De peuters van het Zandkasteel waren aandachtig geschaard voor de wethouder in kussens en op banken. Tussen hen in zaten de groepsleiders: Caro Baudion, Lotte van de Ven,Suzanne van der Doelen, Ellen van Rosmalen, Hélène van Opdorp en Elvira van Herpen. Lotte van de Ven maakte voor de school enkele foto's.

In de twee groepen van 4- 6 jarigen van de Nutsschool zat wat meer muziek en wat minder discipline. Terwijl de peuters nog erg gehoorzaam en stilletjes luisterden en keken naar die vreemde mevrouw van de gemeente. 


Op de basisschool L.W. Beekman begeleidden de leerkrachten Jessy Schelle en Lucas Rood de voorleesles die er wat onstuimiger aan toe ging dan bij de peuters. Maar hier luidde dan ook het onderwerp 'Overal carnaval'. Dat was aan een paar kinderen, die zich geschminkt en verkleed hadden, wel te zien. 
De overige wethouders en de burgemeester bezochten andere scholen. Burgemeester Rombouts gaat pas donderdag 1 februari 2007 op bezoek bij kindercentrum De Troubadour in Rosmalen. die vandaag maandag 29 januari 2007 officieel opent.


Terug naar boven