Bossche voorleeskampioenen in de Bieb

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2008 Vanmiddag 20 februari 2008 werd in de bibliotheek aan de Hinthamerstraat een voorronde gehouden van de nationale kampioenschappen voorlezen basisonderwijs. Zes deelnemers van onder meer van De Troubadour, uit Rosmalen [De Overlaat en de Hoeven] en van Het Bossche Broek [centrum] en Boschveld streden om de locale titel: Bossche voorleeskampioen.  

Verhalenverteller Erick Borias amuseerde het publiek en leidde op een ontspannen en soms geestige wijze de wedstrijd. In de pauze hield hij de aanwezigen die op de uitslag wachten, bezig met een sprookje uit 1001 nacht.. 
De jury bestond uit Ton van Asperen van de Bibliotheek, Remie van Gerven, docent Nederlands aan het Rodenborchcollege en Melissa Savage die vorig jaar kampioen voorlezen was en het initiatief nam voor deze sessie in de Bossche Openbare Bibliotheek. 

Uiteindelijke winnaar werd Marjolein van Drunen. die door de keuze van het verhaal 'De dikke Meester Jaap' [JacquesVriens] boven de anderen erindigde. Haar leeftijdgenoten, die ook allerlei complimentjes kregen en slechts met 4 punten achter de Bossche kampioene eindigden, leverden ook een bijzondere prestatie. 
De jury noemde van Marjolein specifiek haar goede inleiding, een prettig tempo van voorlezen en het onderhouden van een goed kontakt met het publiek, waarmee zij als allerhoogste scoorde. 
-Boven: Doorspreken van het programma door verhaleneverteller Erick Borias met de jury en de deelnemers. 
-Links boven: Op een rijtje wachtend op hun optreden.
-Links: Caro Tiemesen die door Erick Borias in Oosterse sferen werd gebracht. Caro las voor uit De heksen van Roald Dahl
-Boven: Klasgenoten van Jop Lax [Het Bossche Broek] moedigen Jop aan met: Zet h'm op.
-
Rechts, Jop Lax basisschool Het Bossche Broek [Centrum] die het verhaal De reuzenperzik van Roald Dahl voorlas.  
foto's © paul kriele, 20 februari 2008.

De jury was niet alleen tevreden met de voorleesprestaties, ze was ook blij dat er dit keer meer jongens meededen. De deelnemers die door familie en/of klasgenoten en onderwijzers werden aangemoedigd, gingen met een boek en de winnares met een beker en een oorkonde naar huis.
Na nog enkele provinciale voorrondes volgt er najaar 2008 de finale in Utrecht.

Boven: Yahya Ouzahir [Boschveld] met 'Het achtste groepje tegen het soepje' van Jacques Vriens.
-Rechts: Deelneemster van basisschool De Hoeven Marjolein van Drunen die getipt was door de Nederlandse kinderjury. Marjolein las voor uit 'De dikke meester' van Jacques Vriens. En ook een foto van het spandoek voor Mar-jo-lein. 
-Boven: Timo Vijn van De Troubadour die een historische roman ter hand nam van Rob Ruggenberg en daaruit voorlas: Het Verraad van Waterdunen.
Rechts boven: Maud van de Veerdonk van De Overlaat, die ook aanhangers in de zaal had, las voor uit een boek van Elisabeth Mollema: 'Feestbeesten en discodiva's'.
-Rechts: De schoolkas van Maud van De Overlaat


foto's © paul kriele, 20 februari 2008.

 -Boven: Links de deelnemers en rechts de jury met Malissa Savage. Rechts staat Remie van Gerven van het Rodenborchcollege.
-Rechts boven: De eerste prijswinnares Marjolein van Drunen met haar oorkonde en beker. Uiterst rechts Ton van Asperen en rechts docent Nederlands.
-Rechts: Na de cadeaus voor de voorlezers ontvangt de jury een boeketje bloemen
.

foto's © paul kriele, 20 februari 2008.
 


 


Terug naar boven