Wethouders lezen voor op Nationaal Voorleesontbijt

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2013 Op woensdagmorgen 23 januari 2013, de start van de Nationale Voorleesdagen, hebben ook de wethouders voorgelezen tijdens een Voorleesontbijt. Dat gebeurde op kinderdagverblijven, kleuterklassen van basisscholen en bij peuterarrangementen. Met hun aanwezigheid tonen zij aan dat voorlezen belangrijk is.

Wethouder Ruud Schouten las voor bij de kinderen van kinderdagverblijf Kakelbont en basisschool de Duizendpoot.


foto © henkvanesch, 23 januari 2013.

Doel van de Nationale Voorleesdagen is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De wethouders lazen voor op Kindcentra de Matrix en de Troubadour en op de Brede Bossche Scholen Kruiskamp, Aan de Aa, Haren Donk Reit en Hambaken.
Jaar van het voorlezen
2013 is het Jaar van het Voorlezen. Er wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan voorlezen. Zo laten we met elkaar zien dat voorlezen leuk en nuttig is. Voorlezen versterkt
Andere projecten op voorleesdag
Ouders die een baby hebben gekregen, ontvangen een babybiebbon. Daarmee kunnen zij bij de bibliotheek een koffertje met een eerste boekje voor hun baby ophalen. Zij krijgen daar ook informatie over de bibliotheek en de mogelijkheid om hun kind gratis lid te maken. Ook hebben veel ouders belangstelling voor het project ‘Lees voor, lees mee’. Dan komt een vrijwilliger 20 weken lang een avond per week thuis voorlezen.