Rombouts in element op voorleesdag bij Kameleon

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2014 | Gewijzigd op: 22-01-2014
Op de Bossche aftrap van de Nationale Voorleesdagen  las onder meer burgemeester Ton Rombouts voor in de Kameleon op de Vliert. Daar zaten de peuters en vervolgens de kleuters op de bank om naar een voorlezende mijnheer met een zilveren ketting te luisteren.
De peuters hadden een verhaal over een vervaarlijke krokodil voorbereid. Na afloop zongen zij er olv juffrouw Colette Roosen ook een liedje over. Een pedagogisch optredende burgemeester stelde vragen aan de hand van de tekeningen in het album. Ook aan een kind dat steeds de duim in d'r mond had, waarop Rombouts, zoals hij dat in zijn peutertijd ook deed, haar na deed.

Burgemeester Ton Rombouts terug in de peuterspeelzaal met een duim in zijn mond..

foto © paul kriele, 22 januari 2014.

De kinderen verzamelden zich, toen de sfeer wat losser werd, om Rombouts heen. Er was ook een 'slimste van de klas' , die op alle vragen antwoord wist. Maar de ''voorleesmijnheer' gaf iedereen een kans en doorliep op speelse wijze het boek over een krokodil die eerst allemaal vijanden had [kikkers, de ooievaar, een libelle ofwel 'een potlood met vleugels' en een  nijlpaard met een wel erg grote mond]. Maar op het einde was niet de krokodil nog de vijand, maar het nijlpaard.

Aanvankelijk toonden de kinderen van het Peuter Arrangement [PA] Zonnestralen van de Kameleon zich nog stil luisterend naar burgemeester Rombouts, maar daarna werden ze wat alerter. Rond burgemeester Ton Rombouts vond de aftrap plaats van de Nationale Voorleesdagen in onder meer de Kameleon. Juffrouw Colette Roosen zit buiten beeld rechts.

foto's © paul kriele, 22 januari 2014.

De Nationale Voorleesdagen duren van woensdag 22 januari t/m  zaterdag 1 februari 2014. Ook de overige leden van B&W lazen voor op kinderdagverblijven en kleuterklassen van basisscholen.

Terug naar boven