Rob van M. bedrijfsleider in 'De carnavalshal'

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2009 | Gewijzigd op: 23-11-2020
Hinthamerstraat 152, het 2e pand van rechts met rood spandoek en daarop 'De Carnavalshal' . Voorheen was dit het café Het Schaap met de drie poten, maar het werd nog voor het opknappen van de Schildersstraat door Hans van Meesen van Zayaz gekocht.
De winkel staat op naam van Mieke van Schijndel, de ex van Hans, maar zoon Rob van M. speelt er een beetje als de bedrijfsleider. 'Ik wil mijn moeder helpen,' aldus Rob die in afwachting is van het proces rond de schilderijenheling, dat op 4 maart  2009 start.


foto's © paul kriele, 23 januari 2009.
 

De 'Carnavalshal' op Hinthamerstraat 152  is een tijdelijke winkel van Mieke van Schijndel waar diens zoon Rob van M. helpt in de verkoop en de bevoorrading. 'Wij verkopen carnavalsartikelen en kleding tegen dumpprijzen,' vertelt Rob. 'In onze zaak is de collectie met stickers afgeprijsd voor € 5,00, 7,50 en 10 euro. 'Er zijn ook niet-dumpartikelen bij, zoals mooie carnavalspakken en jurken die in onze carnavalshal de helft goodkoper zijn dan in de andere, meer permanente zaken.
Rob wil niet op het naderend proces rond de schilderijenheling vooruitlopen. 'Ik zie wel hoe het loopt. Ik kan er niets van zeggen,' aldus de tijdelijke winkelier, die in die functie binnenkort via Radio Mexico van zich zal laten horen.