Actie van 'Voor Talent wordt geklapt' in gemeenteraad

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-01-2013 Vanavond -dinsdag 22 januari 2013 voert  de talentenshow 'Voor Talent Wordt Geklapt' [VTWG] actie voorafgaand aan de gemeenteraad. Dat iseen gevolg van het wegbezuinigen van dit jongereninitiatief dat hen- al negen jaar op rij- met optredens op de kaart zet.  Een deputatie overhandigt het College en de raadsleden een uitnodiging voor de voorrondes van VTWG.
Hans Mol, een van de vrijwilligers: 'Er is op dit moment geen geld voor nieuwe stedelijke initiatieven voor jongeren, maar dat VTWG, dat zich elk jaar opnieuw bewijst, er mee op moet houden, snappen we niet.'
De drijvende kracht achter Voor Talent Wordt Geklapt zijn de bijna 50 vrijwilligers die zich inzetten om van elke editie weer een succes te maken. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers zijn afkomstig vanuit alle wijken, hebben een verschillende achtergrond en zitten op verschillende scholen.

De voorrondes[gratis]  vinden plaats op 25 en 26 januari in Jongerencentrum De Poort. Er zijn 108 deelnemers en er staan  meer dan 50 acts op het programma. De finale is op 1 maart in Poppodium W2.