Project Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2003 | Gewijzigd op: 14-03-2010
De bouw van een appartementencomplex op hoek Van Berckelestraat/Zuid-Willemsvaart komt steeds dichterbij.
Onder de naam 'De Kardinaal' worden er in opdracht van Interveste [John van Deursen] 38 appartementen en een penthouse gerealiseerd. De makelaar is o.a. Boumij.

Het hoekpand, een 'allerleiwinkel'voorheen bloemist, als de panden van de voormalige Drukkerij Maas Zuid-Willemsvaart 120-122 zijn verkocht. Daarnaast, opnummer 124, huist de Broodfabriek, een collectief van bedrijven actief onder meer in de grafische en DTP sector, marketing en architectuur.
Aanleiding is het ruimtegebrek van de Broodfabriek, ondergebracht in de voormalige bakkerij van Van Riel aan de Zuid-Willemsvaart.
 

Het hoekpand met de Zuid-Willemsvaart heeft al velerlei bestemmingen gehad. In 2003 was het nog een bloemenwinkel.
\foto © gerard  monté, 15 maart [r.] 14 december 2003 [l].
en © paul kriele 14 maart 2010 [l-boven]

Bericht van februari 2010
Het blijkt dat Stupers, die samen met Frans Huijbregts ook Vastgoedondernemer is binnen zijn eigen bedrijf, achter de onroerend goedbewegingen staat. Vanuit de binnenstad zijn al enige onderdelen verhuisd naar het bedrijfsverzamelgebouw ‘De Compagnie’ aan de Sterrenbeeld [De Brand]. Bij die transacties wordt bemiddeld door Projectontwikkelaar RSP, die verder niets wil loslaten.
‘Voorlopig zal het met de plannen niet zo’n vaart lopen,’ zegt Stupers die afhankelijk is van ondermeer Van Heugten, eigenaar van Van Berckelstraat 8 waarin Makelaardij/Financiering Kinkelder is gevestigd.
Ook het pand van Marcel Ploegmakers op Van Berckelstraat 2b, tussen de bloemist op de hoek en Kinkelder, staat te huur.
Al zijn de plannen niet van vandaag of morgen, de hoek blijft, behalve strategisch, ook stedenbouwkundig een interessant punt voor beleggers.