Project hoek v. Berckelstraat/Zuid-Wvaart

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-12-2003 | Gewijzigd op: 21-06-2010
Start sloopt hoek Van Berckelstraat-Zuid-Willemsvaart 21 juni 2010
Maandag 21 juni 2010 zijn de slopers begonnen met het afbreken van de panden Van Berckelstraat/hoek Zuid-Willemsvaart.

foto © paul kriele, 21 juni 2010.


Murphy’s Properties heeft de drie winkels op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart, plus de broodfabriek aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. De bedoeling is, aldus directeur John van Deursen, dat er een passend en sociaal toegemeten nieuwbouw voor in de plaats komt. Van Deursen, eerder bekend van Canoë jeans, leidt dit familiebedrijf dat gevestigd is in de Dorpsstraat in Rosmalen. 
In een toelichting zegt Van Deursen daar een verantwoorde nieuwbouw neer te zetten. Daarover ben ik al in oveleg met een architect maar zoek nog een gedegen bouwer.
Tot de transactie behoren: de voormalige bakkerszaak en bakkerij van Van Riel. De winkel was onlangs nog het financieel adviesbureau van Kinkelder nummer 8, het hypotheek en advieskantoor met woonhuis van Marcel Ploegmakers op de nummers 4- 6 en de bloemisterij ‘Bossche Bloemen’ op nummer 2, voorheen de fotozaak Welts én de erachter gelegen bakkerij en drukkerij Maas waar tot verleden voorjaar de Broodfabriek –die naar de Brand verhuisde- was gevestigd.

Het project Van Berckelstraat /hoek Zuid-Willemsvaart, waarvan de bloemisterij 'Bossche Bloemen' op de hoek onlangs door Rens den Otter werd verkocht. foto's © gerard monté, 15 maart 2003 [[] 14 december 2003 [r].

De eigenaar van Murphy's Properties John van Deursen wil zo snel mogelijk een plan presenteren, dat ‘..meerwaarde geeft aan de omgeving en op die hoek past ‘. Eerder al liep makelaar Lelyveld stuk op dit project dat in die fase alleen de Broodfabriek bevatte.