'Van Berckelstraat’ verkocht aan Turkse belegger

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2005 De vorige week is de ’Van Berckelstraat’ verkocht aan de Turkse belegger Tourùngullari. Dat is een familie die met name in Turkije -en steeds meer in Nederland- onroerend goed verwerft en beheert. Dat gebeurt in Turkije met name in de toeristensector en in Nederland op zakelijk [winkelpanden] gebied.
In de Van Berckelstraat gaat het om nagenoeg alle panden aan de Westzijde. Dat zijn de panden op de Zuidelijke hoek van Rens den Otter, behalve het pandje van makelaardij De Huyzerij, de Rubensbar en de computerzaak Ulteam op de hoek met de Kasterenwal. Aan de oostzijde hoort alleen het cafetaria Le Coq niet tot de transactie.  

Links de hoek met de Zuid-Willemsvaart en de pandjes van voorheen Rens den Otter die nu aan Tourùngullari zijn verkocht.
Rechts: Het nieuwe gedeelte in de Van Berckelstraat [westzijde] met HomePoint en Café/ bar Rubens.


foto's © gerard monté 15 maart 2003 en 27 juni 2004.
 

Volgens Michel Damen van De Huyskenners, die voor de familie Tourùngullari het beheer voert over het onroerend goed in Nederland, betreft het een familiebeheer dat structureel panden in de stad verwerft en die in Turkije een riante zakelijke ondergrond heeft. Bij hun groeiende activiteiten op de Nederlandse onroerend goedmarkt volgt de ene koop na de andere.
Eerder werden al panden aangekocht in het winkelcentrum aan de Copernicuslaan.
Damen verwacht dat in de Van Berckelstraat [oostzijde] zich een meubelzaak zal vestigen.