Van Berckelstraat: Vorderingen van nieuwbouw in bouwput

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-08-2010 | Gewijzigd op: 15-03-2012
Na de sloop in de afgelopen maanden juni en juli 2010 is het bouwterrein nagenoeg klaar. Eerst werden nog asbestresten verwijderd. Maar de bouwput is geslagen voor nieuwbouw in de Van Berckelstraat.

bericht 22 maart 2011
De muren van de eerste woningen op de begane grond zijn in zicht.

foto © paul kriele, 20 maart 2011.

bericht 4 februari 2011.
-Boven: Zicht op de bouwplaats vanaf  'de kanaal'.
-Rechts:  inkijk in de bouwput vanaf de hoek Van Berckelstraat /Zuid-Willemsvaart.

foto's © paul kriele, 4 februari 2011.


bericht  25 november 2010
 
De fundering voor het appartementencomplex op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Wilemsvaart zit al in de grond. Ook die voor de lift [houtwerk middenin]. foto's © paul kriele, 25 november 2010.

bericht 8 november 2010
De eerste bouwelementen worden door takelbedrijf  M. van Riel op het bouwterrein getakeld.

foto © paul kriele, 8 november 2010.

bericht 24 augustus 2010
.
 
Op de hoek van de Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart ligt het bouwterrein klaar voor nieuwbouw.
Er moest eerst nog asbest verwijderd worden.
 foto © paul kriele, 24 augustus 2010.

bericht 22 juli 2010
De bouwkuil op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart.

foto's © paul kriele, 22 juli 2010.

Start sloopt hoek Van Berckelstraat-Zuid-Willemsvaart 21 juni 2010


Maandag 21 juni 2010 zijn de slopers begonnen met het afbreken van de panden Van Berckelstraat/hoek Zuid-Willemsvaart.

foto © paul kriele, 21 juni 2010.

Murphy’s Properties heeft de drie winkels op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart, plus de broodfabriek aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. De bedoeling is, aldus directeur John van Deursen, dat er een passend en sociaal toegemeten nieuwbouw voor in de plaats komt. Van Deursen, eerder bekend van Canoë jeans, leidt dit familiebedrijf dat gevestigd is in de Dorpsstraat in Rosmalen. 
In een toelichting zegt Van Deursen daar een verantwoorde nieuwbouw neer te zetten. Daarover ben ik al in oveleg met een architect maar zoek nog een gedegen bouwer.
Tot de transactie behoren: de voormalige bakkerszaak en bakkerij van Van Riel. De winkel was onlangs nog het financieel adviesbureau van Kinkelder nummer 8, het hypotheek en advieskantoor met woonhuis van Marcel Ploegmakers op de nummers 4- 6 en de bloemisterij ‘Bossche Bloemen’ op nummer 2, voorheen de fotozaak Welts én de erachter gelegen bakkerij en drukkerij Maas waar tot verleden voorjaar de Broodfabriek –die naar de Brand verhuisde- was gevestigd.

Het project Van Berckelstraat /hoek Zuid-Willemsvaart, waarvan de bloemisterij 'Bossche Bloemen' op de hoek onlangs door Rens den Otter werd verkocht. foto's © gerard monté, 15 maart 2003 [[] 14 december 2003 [r].

De eigenaar van Murphy's Properties John van Deursen wil zo snel mogelijk een plan presenteren, dat ‘..meerwaarde geeft aan de omgeving en op die hoek past ‘. Eerder al liep makelaar Lelyveld stuk op dit project dat in die fase alleen de Broodfabriek bevatte. 


Terug naar boven