Zakenmutaties Den Otter/Murphy's Properties

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-12-2003 De pandjes op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart kwamen eind 2003 in handen van Murphy's Properties een onderneming van de Bossche zakenman John van Deursen. Inmiddels is de bloemist 'Bossche Bloemen' op de hoek al vertrokken, en heeft het pandje daarnaast een tijdelijke huurder gekregen.
Murphy’s Properties kocht in november 2003 drie winkels op de hoek Van Berckelstraat/Zuid-Willemsvaart, plus de broodfabriek aan de Zuid-Willemsvaart gekocht. De bedoeling is, aldus directeur John van Deursen, dat er een passend en sociaal toegemeten nieuwbouw voor in de plaats komt. Van Deursen, eerder bekend van Canoë jeans, leidt dit familiebedrijf dat gevestigd is in de Dorpsstraat in Rosmalen. 
In een toelichting zegt Van Deursen daar een verantwoorde nieuwbouw neer te zetten. Daarover ben ik al in oveleg met een architect maar zoek nog een gedegen bouwer.

Het project Van Berckelstraat /hoek Zuid-Willemsvaart, waarvan de bloemisterij 'Bossche Bloemen' op de hoek onlangs door Rens den Otter werd verkocht. foto's © gerard monté, 15 maart 2003 [l.] 14 december 2003 [r].

Tot de transactie behoren: de voormalige bakkerszaak en bakkerij van Van Riel. De winkel was onlangs nog het financieel adviesbureau van Kinkelder nummer 8, het hypotheek en advieskantoor met woonhuis van Marcel Ploegmakers op de nummers 4- 6 en de bloemisterij ‘Bossche Bloemen’ op nummer 2, voorheen de fotozaak Welts én de erachter gelegen bakkerij en drukkerij Maas waar tot verleden voorjaar de Broodfabriek, die naar het bedrijfsterrein De Brand verhuisde, was gevestigd.