Gestelse buurt

De Gestelse buurt ligt oostelijk langszij de Gestelseweg en heette ook wel Zuid II.

Laatste artikelen binnen de categorie Gestelse buurt:

Project Goede Buur  in Gestelse buurt gestart

Project Goede Buur in Gestelse buurt gestart

Gepubliceerd op: 09-10-2018 | Gewijzigd op: 09-10-2018
Studenten Socliale Studies van AVANS gaan komend najaar in de Gestelsen buurt op huisbezoek. Dat gebeutt samen met ervaringsdeskundige bewoners uit die buurt. De studenten gaan in gesprek over armoede in de buurt.
Lees meer
Wijkvernieuwing Gestelse buurt gestart met eerste verhuizingen

Wijkvernieuwing Gestelse buurt gestart met eerste verhuizingen

Gepubliceerd op: 14-03-2017 | Gewijzigd op: 22-03-2017
De wijkverniewing 'Gestelse buurt' is gestart met de verhuizing van de eerste urgentie-bewoners. Zodra zij zijn vertrokken naar een woning elders, kan de eerste flat in de Guido Gezellelaan worden gesloopt
Lees meer
Inval in Gestelse buurt door FIOD, Sociale Dienst en fiscus

Inval in Gestelse buurt door FIOD, Sociale Dienst en fiscus

Gepubliceerd op: 16-10-2015 | Gewijzigd op: 16-10-2015
Politie, marechaussee, FIOD, Sociale Dienst en de fiscus hielden woensdag 14 oktober een inval in de Gestelse buurt.
Lees meer
Gestelse buurt: Onthulling fotodoeken van 'Kijkindiewijkproject'

Gestelse buurt: Onthulling fotodoeken van 'Kijkindiewijkproject'

Gepubliceerd op: 30-03-2011 | Gewijzigd op: 31-03-2011
Maandagmiddag 30 maart 2011 heeft wethouder Rodney Weterings samen met twee buurtkinderen Michell en Leroy Kersten een van de vijf fotodoeken onthuld op de hoek Da Costastraat/Bilderdijkstraat. Dat gebeurde samen met tientallen buurtbewoners en betrokkenen van de gemeente en het Makershuis en met steun van het jubilerende Brabant Wonen, dat vanwege dat 100-jarig bestaan dit jaar 'Ontmoeten' als thema koos. Het aanbrengen van de 5 fotodoeken met momenten uit de levens van de buurtbewoners valt onder de paraplu: 'Kijkindiewijk'. De kunstenaars Inge Korten en Irma Bulkens zijn maanden lang huis aan huis gesprekken aangegaan en hebben op vele adressen bij mensen binnen mogen kijken, foto's genomen en fotodoeken geleend om hun project 'Kijkindiewijk' uit te kunnen voeren.
Lees meer
1e huurders bij oplevering 'Nieuw Zuid' op de Meerendonk

1e huurders bij oplevering 'Nieuw Zuid' op de Meerendonk

Gepubliceerd op: 28-03-2011 | Gewijzigd op: 29-03-2011
Binnen het jaar van de start van de bouw [mei 2010] van de nieuwe woonwijk Meerendonk ontvangen op dinsdag 29 maart 2011 de eerste huurders het contract voor hun nieuwe woning. Daarmee wordt de bouw van het project At Home bijna afgesloten. Eind mei worden, naast de 10 huurwoningen, ook de 66 koopwoningen opgeleverd.
Lees meer
Leefbaarheidsactie in Gestelse buurt

Leefbaarheidsactie in Gestelse buurt

Gepubliceerd op: 10-06-2009 | Gewijzigd op: 0
In de Gestelse buurt voltrekt zich in de maand juni 2009 een Leefbaarheidsactie. Die is geďnitieerd door Brabant Wonen . Over 9 speelveldjes verspreid zijn er lopende vier weken speelveldjes ingericht. Daar kan de jeugd zich op woensdagmiddagen vermaken [springkussen]. Maar de bedoeling is dat de bewoners er samenkomen om er hun wensen en ideeën over de wijk kenbaar te maken. Ook wordt bezien waar de gemeente meer op moet inzetten of wat er mis gaat in de wijk. De bewoners zijn vorige week opgeroepen via flyers, aldus Marc Hamers van Brabant Wonen en op de drie dagen dat de actie loopt worden ze 's middags huis aan huis benaderd door een acteur om naar de betreffende locatie te komen waar de actie zich afspeelt.
Lees meer
Kookboek van de buren in de Gestelse buurt

Kookboek van de buren in de Gestelse buurt

Gepubliceerd op: 27-01-2009 | Gewijzigd op: 27-01-2009
Vanmorgen-dinsdag 27 januari 2009 - werd in de Zuiderster het buurthuis van de Gestelse buurt het OKO Kookboek ten doop gehouden. OKO staat voor Open Koffie Ochtenden. Het receptenboek, waarvan de idee op een koffie-ochtend van bewoners is ontstaan, werd aangeboden aan Mirjam Lamme, manager van Brabant Wonen. Indertijd zijn die koffie-ochtenden door Divers en de GGD opgezet. De multi-cultigroep drinkt niet alleen koffie, maar praat ook over gezin en gezondheid. Op de morgen toen de diëtiste op bezoek was, bleek dat er veel kennis over de [internationale] keuken bestond. Met het vastleggen zou je ’Ook eens kunnen proeven wat de buren eten…’.
Lees meer
Renovatie Gestelse Buurt

Renovatie Gestelse Buurt

Gepubliceerd op: 17-05-2004 | Gewijzigd op: 0
De ruim 200 huizen in de Gestelse buurt -tussen Guido Gezellelaan en Pieter Langendijksingel krijgen allen minstens een nieuw dak. Ook de wc's en badkamers worden aangepakt. Alle kozijnen worden vervangen en er komt dubbel glas in de ramen. Dat doet Janssen uit Beugen.
Lees meer