Leefbaarheidsactie in Gestelse buurt

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2009 In de Gestelse buurt voltrekt zich in de maand juni 2009 een Leefbaarheidsactie. Die is geïnitieerd door Brabant Wonen .
Over 9 speelveldjes verspreid zijn er lopende vier weken speelveldjes ingericht.  Daar kan de jeugd zich op woensdagmiddagen vermaken [springkussen]. Maar de bedoeling is dat de bewoners er samenkomen om er hun wensen en ideeën over de wijk kenbaar te maken. Ook wordt bezien waar de gemeente meer op moet inzetten of wat er mis gaat in de wijk.
De bewoners zijn vorige week opgeroepen via flyers, aldus Marc Hamers van Brabant Wonen en op de drie dagen dat  de actie loopt worden ze 's middags huis aan huis benaderd door een acteur om naar de betreffende locatie te komen waar de actie zich afspeelt.


Hierboven de Leefbaarheidsactie in de Hugo Verriesthof.
Rechts boven: Rachel Klokgieters vult samen met Anine Vloedgraven van Divers het enquêteformulier in.
Links onder: Jacqueline Klokgieters wordt over de buurt bevraagd door Ivon Dentener [Divers].De Albert Verweijstraat, Frans Erensstraat en de Guido Gezellelaan [Océ] komen ook nog aan de beurt.

foto's © paul kriele, 10 juni 2009.
--------------------------------
De leefbaarheidsactie is opgezet samen met de gemeente die faciliteert, aldus Rens Jeunink. Divers, Basta, de Twee Snoecken en Brabant Zorg werken er ook aan mee. 

De actie begint 's middags en loopt door tot 's avonds 19.00 uur.  Tussendoor is er drank en kan men een frietje eten in een omgebouwde SRV-wagen. Doelbewust worden ook de jongeren bij de actie betrokken. Immers het gaat om de buurt nog mooier en leefbaarder te maken.
Na afloop van de actie worden de wensen in een boekje, dat aan de bewoners wordt uitgereikt, samengevat. 

Komend jaar is er een vervolgactie. Dan worden er nog elftallen samengesteld die elk een gezamenlijk kenmerk hebben,  zoals  bijv. de kookvrouwen, de visclub, de voetballende jeugd, of allochtonen mannen. Het CCC leidt dit traject. Het is de bedoeling dat die elftallen doorpraten over de plannen.  Tot slot verschijnt er een top 5 of top 10-lijst met de hoogste prioriteiten.
In de Gestelse buurt wonen 750 huishoudens. Daar komen er door de nieuwbouw op de Meerendonk 300 bij.


Terug naar boven