Controles en adviezen in Gestelse buurt

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-11-2020 | Gewijzigd op: 13-11-2020
Op 12 november hield de gemeente samen met de politie en BrabantWonen  in de Gestelse buurt uiteenlopende controles. Daarnaast werd ook advies gegeven over anti-inbraak en het veiliger maken van de woning.

Verkeer Er zijn oook verkeerscontroles gehouden in de Guido Gezellelaan, Hildebrandstraat, Brabantlaan en Gestelseweg. In de Guido Gazellelaan en Hildebrandstraat waren er geen snelheidsovertredingen. In totaal zijn 23 bekeuringen gegeven. Drie waren voor het rijden zonder rijbewijs en twee voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De andere waren voor te hard rijden.
Veilige woningen Ook in een aantal woningen is op veiligheid gecontroleerd.  In een aantal was sprake van slechte omstandigheden. Deze gebouwen waren ook brandonveilig. Tegen illegale bewoning en brandonveiligheid volgen maatregelen naar de eigenaar. Op één van de adressen woonden meer mensen dan mag volgens het huurcontract met BrabantWonen. Één van de bewoners bleek na controle illegaal in Nederland te zijn. Deze persoon is aangehouden en overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
Preventie en advies Naast het bezoek aan de woningen is veel aandacht besteed aan het voorkomen van inbraak. Politie en stadstoezicht hebben inwoners advies gegeven over kwetsbare punten, en hoe ze dat kunnen verbeteren.
Meedenken en /of  meewerken op het gebied van groen, openbare ruimte, veiligheid, armoede en wonen?:  Dan horen we dat graag! Kijk op de  www.gestelse buurt.nl