Opening Wijktheater Oosterplas

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-08-2012 | Gewijzigd op: 30-08-2012
Wethouder Jeroen Weyers opent op 7 september 2012 /19.00 uur de opening van het nieuwe BBS Wijktheaterseizoen. Dat gebeurt in het nieuwe openluchttheater aan de Oosterplas. Talenten uit verschillende Bossche wijken verzorgen een gevarieerde avond.
De bijdragen van diverse Brede Bossche Scholen zijn: de Noorderdiva’s (smartlappenkoor), gitarist Felix met de zangeressen Lisa en Suzan, Rosetti en Rhea (klassieke zang), Ararat (Armeense muziekgroep) en Karot (Armeense dansgroep).

Het BBS Wijktheater is in het leven geroepen om de cultuur van het theater laagdrempelig aan te bieden aan de bewoners van de aandachtswijken. Het geeft de buurtbewoners en vooral kinderen een podium om hun talenten te laten zien. Naast de wijkbewoners maken ook leerlingen van de Muzerije of leerlingen van andere theaterscholen zoals Cosmo en Koning Willem 1 gebruik van het BBS Wijktheater.
Ook neemt het Wijktheater zelf initiatief tot het samenstellen van een productie.
Op dit moment wordt het Wijktheater op vier locaties uitgevoerd: BBS Boschveld, BBS de Graaf, BBS de Haren, Donk en Reit en BBS de Kruiskamp. Dit jaar komen daarbij: BBS aan de AA en BBS Nieuw Zuid.

Het openluchttheater aan de Oosterplas is vorig jaar door BrabantWonen ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan cadeau gedaan aan de stad ’s-Hertogenbosch.

Oud-wethouder Bart Eigeman, die bij zijn afscheid geld vroeg voor het Wijktheater, opent de avond. Jack van den Dungen, de voorzitter van de Stedelijke Werkgroep BBS Wijktheater, neemt het geldbedrag in ontvangst.