Bie Frank de,Laatste artikelen binnen de categorie Bie Frank de,:

De Bie opnieuw door faillissement in beeld

De Bie opnieuw door faillissement in beeld

Gepubliceerd op: 17-04-2010 | Gewijzigd op: 06-01-2011
Frank de Bie is weer eens in het nieuws, zo meldt het Brabants Dagblad. Eerder al kwam de in Antwerpen geboren zakenman, die ooit directeur was van Boschtion in beeld door faillissementen van zaken [organisatiebureau's van evenementen en als restaurateur van 'Boudewijn' in de Karrenstraat.
Lees meer
Stichting met Frank de Bie failliet

Stichting met Frank de Bie failliet

Gepubliceerd op: 31-01-2009 | Gewijzigd op: 31-01-2009
Opnieuw is Frank de Bie failliet. Dit keer met zijn Stichting Freekie [Frank de Bie]. Freekie, waarin de letters van De Bies naam voorkomen, is feitelijk de opvolger van Penkie, die in april 2006 in de Postelstraat 3a startte, maar door ziekte van de Bie vroegtijdig stopte. De nieuwe stichting Freekie verkocht en exposeerde door gehandicapten gemaakte. spullen [speelgoed en interieurartikelen]. Met subsidies van VSB, Juliana Kinderfonds en het Prins Bernhardfonds zou aan de Pettelaarseweg 603 in een aanpalende garage de winkel Freekie worden opgezet. De in 1956 in Antwerpen geboren Emile, roepnaam Frank, de Bie staat in de stad bekend als de ondernemer bij wie het zakendoen niet echt lukte, of als iemand die regelmatig schulden naliet. De festivals [jaren 80 modeshow op de Markt en artiestenshow op de TT in Assen] bleven met schuldeisers achter. In 2002 flopte Brasserie Boudewijn in de Karrenstraat na drie jaar, mede onder zijn beheer. De BLOS [voorganger van Boschtion] raakte eind jaren 90, na financieel beheer van voorzitter De Bie, in opspraak. De Bie bemerkte, na zijn horecaperiode in 2005, ook een kunstzinnige aanleg te hebben en begon met Penkie. Volgens curator Jihane Benavente Prieto zijn er instellingen en ondernemingen die voor in totaal € 40.000 bij de stichting Freekie te goed te hebben. Merkwaardig overigens dat De Bie de nog enig overgebleven bestuurder van Freekie was.
Lees meer
Frank de Bies Brasserie Boudewijn failliet

Frank de Bies Brasserie Boudewijn failliet

Gepubliceerd op: 05-03-2004 | Gewijzigd op: 06-01-2011
Brasserie Boudewijn op Kruisstraat37/Karrenstraat schijnt nu toch failliet te zijn. De brasserie, genoemd naar koning Boudewijn ivm de Belgisch bieren werd indertijd [1999] met veel bravoure geopend door Frank de Bie. De Bie sloot een partnership met Saskia Rexwinkel, maar beiden konden de zaak zelfs niet tot een break-even point brengen. November 2002 haakte De Bie plotseling en zonder enige uitleg af, wat tot allerlei geruchten leidde. Bert Kloosterman, die dankzij Heinekenrelaties vooraan staat als het om overnames gaat, kocht de inboedel uit het faillissement. Het pand was toen ineigendom van architect Gerard Wijnen van De Twee Snoeken. Februari 2003 namen Jan Huybens en Jacqueline Matthijsen het restaurant over.
Lees meer