De Bie opnieuw door faillissement in beeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-04-2010 | Gewijzigd op: 06-01-2011
Frank de Bie is weer eens in het nieuws, zo meldt het Brabants Dagblad.
Eerder al kwam de in Antwerpen geboren zakenman, die ooit directeur was van Boschtion in beeld door faillissementen van zaken [organisatiebureau's van evenementen] en als restaurateur van 'Boudewijn' in de Karrenstraat. Daarvan zei De Bie indertijd [november 2002] dat hij zichzelf al een jaar van de loonlijst had gehaald om de post personeel te ontlasten, maar nog wel directeur te zijn.

foto's © paul ikriele, 10 mei 2006 [l.] en 2004. Links: Het pand Postelstraat 3a,  waar Frank de Bie in 2006 een kunstzaak van gehandicapten 'Penkie' leidde, maar waar hij onverwacht 'door ziekte'stopte. 
Boven: Restaurant Boudewijn in Kruisstraat 37/Karrenstraat, waar De Bie na een emdedirectuerschap [1999-2002] 'uitstapte'en waarop een faillissement volgde dat door de bestuurster Saskia Rexwinkel van de bv Boudewijn zelf werd aangevraagd. 

Curator Jihane Benavente Prieto zegt dat De Bie de afgelopen tijd met instellingen financieel weer in het reine is gekomen. Die zouden zijn failliete stichting Freekie financieel hebben ondersteund. Maar De Bie zou het geld niet op de manier waarvoor het bedoeld was, hebben besteed. Dat was in de tijd dat hij een werkatelier met kunst van gehandicapten in de Postelstraat [De Poffer op 3a.] leidde, waar hij door ziekte onverwacht mee stopte. Daarop zette hij in een garage aan de Pettelaarseweg zijn activiteiten opnieuw voort

Citaat uit bericht: 'De achtergrond van zakenman de Bie die geruchten over diens financieel beheer ontkent'. [december 2002].
De Bie, geconfronteerd met zijn verleden als organisator van mode/muziekshows die failleerden en als BLOS-directeur financieel wanbeleid werd verweten, reageert ’…het niet leuk te vinden, zeker als je de beste tent van Den Bosch hebt en door het Algemeen Dagblad tot toprestaurant bent uitgeroepen.' Over de aantijging 'financieel' wanbeleid zegt hij: '.. . dat er op het moment van zijn aftreden maar 30.000 gulden! schuld stond voor een bedrijf waar enkel tonnen in omgingen..'. !
Maar op de vraag wat de werkelijke reden is waarom hij door de 'grote' financier Hugo Cooijmans [C'/tac] nogal abrupt uit het beheer van Boudewijn werd gezet, volgt geen antwoord.
Cooijmans zo suggereerden wij even, is de grote financier geweest van het etablissement. Frank de Bie corrigeert deze veronderstelling: hijzelf zou de meeste aandelen bezitten. Diens vriendin Saskia Rexwinkel was- naast Hugo Cooijmans- de meest ondergeschikte aandelhoudster in de zeven ton die het horecabedrijf toen kostte. 
Terug naar boven