Aannemer Drijvers 100 jaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-10-2002 | Gewijzigd op: 02-02-2009
MPDrijvers is nog een echt familiebedrijf met Tiny sr. en Tiny jr. aan het hoofd. Het bedrijf is opgericht in 1902 mogelijk zelfs in 1892. De basis ligt bij Michel, grootvader van Tiny sr.], Drijvers die in Helvoirt een timmerwerkplaats leidde.Merkwaardig is echter dat in het ' Gedenkboek van den Nederlandsche Aannemersbond afdeeling 'sHertogenbosch' 1904-1929 Drijvers niet voorkomt. 
De redenen kunnen zijn: 
of het bedrijf had nog de status van timmerwerkplaats wat toch vrij algemeen was voor een beginnend aannemer,  of hij stond niet geregistreed als aannemer,  noch was het aangesloten bij de aannemersbond.

Het kantoor van MPDrijvers is gevestigd in een gerestaureerde boerderij in de Deutersestraat. Voorheen hield het kantoor in de Havendwarsstraat.
Aannemersbedrijf Drijvers Deutersestraat 9 heeft ook een eigen site: Drijvers.

honderd jaar
Najaar 2002 valt de viering van het honderdjarig bestaan. In het kader van dat jubileumjaar heeft de directie een reisje naar Lapland gepland. De 52 werknemers gaan van 19-22 december 2002 naar Finland Daar vinden allerlei sneeuwacitiviteiten plaats, behalve de overnachting die gebeurt gewoon in en hotel in plaats van in een iglo, aldus Tiny jr.
Met het oog op het eeuwfeest vroegen de directeuren een koninklijke erkenning aan. Het predikaat Hofleverancier werd echter pas voorjaar 2002 ingediend. Daarom is het nog even wachten op het koninklijke schild dat het briefpapier gaat sieren en boven de deur komt te hangen.

Honderd jaar aannemer Drijvers  5 maart 2002.

In oktober 2002 viert aannemersbedrijf Drijvers het honderdjarige bestaan. In de stad staat Drijvers vooral bekend om de restauraties uit de jaren zeventig/tachtig, veelal ism architectenbureau Herman Teering [Havenkwartier+Uilenburg]. Aan de bourgondiër en koelbloedige Tiny sr. is de huidige omvang van het bedrijf te danken.
Aannemersbedrijf Drijvers jubileert op 4 oktober in kasteel Maurick voor relaties en vrienden.
Voor het personeel - circa vijftig man- zijn er gedurende het jaar voorstellingen [Theater aan de Parade], een uitstapje en in september een bedrijfsfeest in Metropole.
Drijvers begon in Helvoirt als timmerwerkplaats opgezet door Michel Drijvers de bedovergrootvader van Tiny jr.. Maar er zijn zelfs inschrijvingen bekend die bewijzen dat het bedrijf 112 jaar oud is..
Naar aanleiding van het jubileum kijkt de directie uit naar de erkenning als [koninklijk] Hofleverancier.