Ridderstraat: Kaldi geopend, Bijoux nog leeg

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-04-2006 Bericht van 21 maart 2006: Op Ridderstraat 16 opent binnenkort Kaldi. Dat is een zich sterk uitbreidende keten van koffie en thee en bijbehorende apparatuur, zoals Kitchen Aid, Saeco, Gaggia en ECM. De interieurs van de door de kleuren oranje, bruin en wit herkenbare zaken, zijn sjiek met notenhout en hoogglans wit.

De Ridderstraat met rechts op nummer 16 de nieuwe zaak van Kaldi, waar William Kersten de bedrijfsleider is.
Het pand was lange tijd een kledingzaak, cadeauwinkel en daarvoor een telefoonzaak.
foto's © paul kriele, 4 april 2006.

William Kersten is de huurder van het pand dat in eigendom is van Bas Hoedemakers. Ouderen herinneren zich wellicht nog slagerij Hoedemakers op nummer 16. De zaak van Kaldi bestaat uit - naast een winkelgedeelte - een proeflokaal. In het assortiment zitten, behalve koffie en thee, Rausch chocolade, ook apparatuur [Espressomachines] en koffie- en theeserviezen o.a. Ritzenhoff, Koziol, Bodum en Walküre.

In ’t land bestaan al 25 zaken [op franchisebasis]. In Brabant hebben Oosterhout, Uden, Helmond en Eindhoven al een Kaldi en daar komt binnenkort Breda nog bij. Zie de site www.kaldi.nl

In de Ridderstraat, op nummer 15, zat een sieradenboetiek. Die verhuisde naar Achter het Verguld Harnas. Dit pandje staat nog steeds leeg. 

foto's © paul kriele, 4 april 2006.
 

Leegstand in de Ridderstraat: aan de overkant-nummer 16- is dat opgelost, maar dit pandje op nummer 15, waar sieraden werden verkocht, staat nog steeds leeg