Snoeperij Tum Tum blijft behouden

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2005 | Gewijzigd op: 16-01-2013
Maya en Dik Hertzberger, die vorig jaar -na ruim 24 jaar- besloten van hun welverdiende rust te gaan genieten, vonden kort erop een koper voor het historische pand. Recentelijk diende zich ook nog een uitbater voor de Snoeperij aan. Daarmee is het voortbestaan van de knusse winkel verzekerd. 

Het oud Hollandse en antieke interieur van de winkel is voortgekomen uit de hobby’s van Maya en Dik. Het interieur en zijn ornamenten bleken interessant voor een verzamelaar en een museum die de inboedel graag wilden overnemen. Maar beide ondernemers wilden graag de winkel laten voortbestaan. 
De onzekerheid over het voortbestaan van de Snoeperij is, voor zowel Dik en Maya als voor vele vaste klanten. In de voorbij week diende zich Robert Brouwer en Frances Steenkamp aan, die enthousiast zijn om de Snoeperij Tum Tum voort te zetten.  
Met die overname verandert er feitelijk niets aan de Snoeperij. Er komt een kleine verbouwing om de bovenwoning van de winkel te scheiden. Hiermee wordt de gevel van het pand in zijn oorspronkelijke staat van rond 1912 teruggebracht. In de opkamer wil de nieuwe uitbater de stijl van de winkel voorzetten en hier in een gezellige ambiance koffiebonen, thee en andere ambachtelijke producten verkopen. Maya en Dik staan hier volledig achter. 

  De snoepwinkel Tum Tum in de Ridderstraat
oktober 2005.

 

Zakennieuws, pand Tum Tum verkocht   10 juni 2004 
Tum Tum finito: Dick Hertzberger en Maya Cordang hebben hun snoepwinkel Tum Tum Snoeperij op Ridderstraat 11 verkocht. Tenminste het pand, het interieur gaat wellicht naar verzamelaars. Er is belangstelling van onder meer een Frans Museum, aldus Dick. De winkel keert niet meer- op deze locatie- terug.