Failliete Garage Lathouwers maakt kans op doorstart

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-12-2014 | Gewijzigd op: 12-12-2014
Bericht van 12 december 2014 Van Mosselgroep neemt Lathouwers over
De Van Mosselgroep uit Waalwijk neemt Lathouwers in afgeslankte vorm over. De naam voor de vestigingen Den Bosch en Veghel wordt Van Mossel OPC. Van de 65 banen keren er maar 35 terug in het nieuwe bedrijf. 
Hierdoor komt een eind aan een 160-jarige Bossche familiehistorie, die begon in de St.Jorisstraat. De van oorsprong zadelmakerij en rijtuigenbedrijf had ook een dépendance in de Van Tuldenstraat.

Bericht van  4 december 2014: Garage Lathouwers failliet/ kans op doorstart
Garage Lathouwers is als gevolg van de crisis en daardoor een afnemende auto markt plat zak geraakt. Daarom is door de directeur Piet Lathouwers faillissement aangevraagd, zo meldt het Brabants Dagblad.
 Directeur Piet Lathouwers in een vrolijker stemming tijdens de carnvalsintocht in 2013..
Piet was ook voormalig Peer van den Muggenheuvel..


foto © paul kriele, 10 februari 2013

Maar Lathouwers, dat 150 jaar geleden* vanuit een stalhouderij in de St. Jorisstraat werd opgericht, maakt kans op een doorstart, zodat er voor een aantal van de 63 werknemers kans bestaat op een overleven. Curator Daan Schalk is daarover in gesprek met enkele kandidaten voor overname in een afgeslankte vorm.

*Over Lathouwers staat meer te lezen op de site Bossche encyclopedie, waarin de verhalen uit het boek Stadsgezichten digitaal zijn opgenomen, onder meer met Annie Houtman-Lathouwers, de kleindochter van de oprichter van Lathouwers.
Zie de site Bossche Encyclopedie onder Publcaties/Kriele/Stadsgezichten

 Annie Houtman-Lathouwers, een van de  grootouders van Piet Lathouwers, en kleindochter
van de oprichter van Autobedrijf Lathouwers.

foto © paul kriele, 10 mei 1984. 


Terug naar boven