Design Bed & Breakfast bij Möwenpick geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-11-2013 | Gewijzigd op: 07-11-2013
Vanmorgen donderdag 7 november 2013 was er een breed opgezete sessie in Möwenpick in het Pettelaarpark dat feiteljk in zijn geheel draaide om City Marketing. Dat is volgens burgemeester Ton Rombouts een nieuw woord voor stadspromotie. 'Zo heette het 17 jaar geleden toen ik hier burgemeester werd en dat nog even zal blijven'.... 
De ceremonie voltrok zich met en rond 24 amBoschadeurs onder het gastheerschap van Wim van der Steen van het Möwenpickhotel.
.

Möwenpick hotel: Hierboven De ceremonie rond de opening van het design Bed & Breakfasthotelletje begon met een huldiging en presentatie van/door circa 24 amBOSCHadeurs. olv burgemeester Ton Rombouts.
foto © paul kriele, 7 november 2013.
-----------------------------
Een van de initiatieven is een Design Bed & Breakfast dat  na een introductie van 24 amBoschadeurs [interviews door burgemeester Rombouts] werd geopend. Het is gelegen op een grote zandvlakte aan de rand van het Pettelaarpark, nabij de rondweg. Voor stadschronieuqeur was deze opening aanl;eidng, na er een nacht te hebben gelogeerd, er een column over te schrijven. De inhoud richtte zich -als persiflage- op de oprichting van de stichting Eerste Bossche Strandbadpaviljoen in Brabant' .
De idee van deze nieuwe loot aan de Bossche Bed & Breakfastketen komt van Alex de Witte en het ontwerp is van Piet Hein Eek.
Het plan is tien van dergelijk opvallende en markante Bed & Breakfastlocaties te openen. Rombouts zegde daartoe zijn medewerking aan te verbinden.
De volgende  gaat volgend jaar in Hotel Central open en het krijgt, naast een kunstzinnige inrichting van Kiki van Eijk een opvallende uitstraling naar de Markt.

Boven: De initiatiefnemer van het eerste Bossche Strandbadpaviljoen bij de Design Bed & Breakfast van Alex de Witte in het Pettelaarpark bij Möwenpick.

-Links: Stadschroniqueur Eric Aklink die- met  een gevatte column-er de draak mee stak.

-Links boven: Het eerste Bossche strandbadpaviljoen bij Möwenpick.

foto's © paul kriele, 7 november 2013.  


Fancy B&B
Alex de Witte liep al lang met de idee zelf een B&B te beginnen, maar zocht daarvoor aansluiting. Want '.. het moest meerwaarde aan de stad geven.'
Zo ben ik met  Wim van der Steen in kontakt gekomen en is er het strandpaviljoen bedacht.' Alex: 'Mijn doel is ook om tien hele diverse objecten op te zetten in de aanloop naar 2016.' Beiden zeggen ook dat ze met deze B&B's een meerdaags verblijf in de stad willen bewerkstelligen. Deze eerste is vrij sober. Maar de B&B die volgend jaar in Hotel Central komt, wordt erg fancy en luxueus.Kunstenaar Kiki van Eijk gaat die locatie opfleuren. Het zal al vanaf de Markt opvallen !'

Eric Alink heeft een site waarop zijn  columns  en tussentijdse teksten staan.

Aansluitend aan de opening van het Bed & Breakfast hotelletje was de start van het digitaalplatform en het eerste
's H-point. zie ook www.sh-online.nl

Coördinator  van het Bossche City marketing -naast Paul DuCrocq -is Kirsten Willunat. Zij staat bij het eertste 'sH point.  Er naast werd op een groot scherm de website getoond.
foto © paul kriele, 7 november 2013.
Terug naar boven