Herdenking 100 jaar BVV

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-03-2006
Het eerste elftal van BVV in 1906.

foto © archief herman van boxtel.

In het najaar van 2006 wordt de oprichting van de Bossche Voetbalvereniging[ [en athletiekvereeniging] BVV -100 jaar geleden - herdacht. Dat gebeurt met een receptie en een ‘herhaling’ van de wedstrijd BVV-EDO/Haarlemop zondag 8 oktober 2006. Uit die wedstrijd volgde in het seizoen 1947/1948 voor de Bosschenaren het landskampioenschap.

In het weekeinde van 7 en 8 oktober 2006, dat tot feestweekeinde is uitgeroepen, organiseert de club ook een loterij met een hoofdprijs van 5.000 euro. De trekkingen beginnen al vanaf april 2006.
Ook verschijnt een boek over de club met de historie, een fotogalerij, interviews met oud-gedienden, en met prominente Bossche spelers en betrokken verenigingsleden. Damen Communicatieteam begeleidt de uitgave die gerealiseerd wordt bij Drukkerij BibloVan Gerwen. De oplage, die beperkt is, verschijnt op de dag van de receptie van 100 jaar BVV, zaterdag 7 oktober 2006.
Het feest is opgezet en wordt begeleid door de speciale stichting '100 jaar bestaan BVV'.

Aftreden
Opvallend is dat juist rond het jubileum twee bestuursleden, voorzitter Tiny Bakx en bestuurslid Eduard Swarts, zullen aftreden. Dat hebben ze al vroegtijdig aangekondigd. Op de speciale algemene ledenvergadering zal de bestuurswisseling plaatsvinden. Onbekend is nog wie de nieuwe voorzitter wordt.

100 jaar BVV
BVV, de andere club maar dan in zwart/rood, was een arbeidersclub, opgericht in 1906, maar de naam NOAD, Nooit Ophouden Altijd Doorgaan, die ze had gekozen, moest gewijzigd worden aangezien in Tilburg ook al een NOAD actief was. Beiden Bossche clubs leefden in pais en vree, maar soms ook in jaloezie naast elkaar. Daar waar Wilhelmina de deftige amateur bleef uithangen, scoorde de trappers van BVV zich soms naar een kampioenschap. In 1948 zelfs drie seizoen achtereen voor de zuidelijke klasse!
BBV heette oorspronkelijk Bossche voetbal-en atletiekvereniging. Hoogtepunten van de club waren 1946/47 districts [IV] kampioen en seizoen 1947/48 landskampioen.

Over twee jaar in 2006 viert BVV zijn honderd jarig bestaan. Het bestuur hoopt op de erkenning in de vorm van Koninklijke voetbalvereniging BVV'. Onder voorzitterschap van Harry Verel is najaar 2002 een jubileumcommissie ingesteld.