Wijn Verlinden overgenomen door Verbunt in Tilburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2018 | Gewijzigd op: 29-05-2018


Verbunt wijninkopers heeft Verlinden Drink & Discovery* overgenomen. Officieel heet het dat beiden op zoek waren naar versterking' en 'De assortimenten vullen  elkaar naadloos aan'. Verlinden trekt in bij Verbunt in Tilburg.
Korte Historie
Wijn Verlinden, dat dateert van 1885 [Uilenburg]  zat aanvankelijk op het Julianaplein 6*, het pand op de hoek met het Kapucijnenlaantje.
In 1961 verhuisde Verlinden naar Hintham naar de villa van - eertijds- de Boss che koffiefamilie Sweens, die het liet bouwen en later van de Goulmy's.
Dat pand werd in april 2006 verkocht aan de Van Deurzen Groep.  De wijngroothandel verliet ini2007 Den Bosch omdat de gemeente geen locatie aanbood. In  Vlijmen, in het bedrijfspark De Hooven langs de A59, liet zij een nieuw pand bouwen. In augustus 2007 werd dat met veel ceremonieel in gebruik genomen.

* In het adresboekje  van 1897 komen we een F. G. J. Verlinden tegen, wonend in de Vughterstraat H1 er. Acher de naam staat 'Handel in gedistilleerd.

Ook nog in 1928 staat een G.J. Verlinden  wonend op Vughterdijk  54. Zonder een aanduiding.]
Op Julianaplein 4 staat dan al een G. M. J. Verlinden vermeld. [Ook zonder aanduiding] 

Bericht van 5 maart 2009 Wijn Verlinden maakt doorstart 
Na de onzekerheid rond het faillissement van het van origine Bossche bedrijf, maakt algemeen directeur Klaas Groen bekend, dat Wijn Verlinden een doorstart maakt. Groen: 'Het bedrijf was al enige tijd verliesgevend. Onder andere de hoge personeelkosten en de kredietcrisis lieten zich gelden.'

De gesuggereerde doorstart rond het  faillissement van Wijn Verlinden [ 5 maart 2009] is werkelijkheid.
In een kort persbericht [19 maart 2009] deelt Verlinden mee dat het bedrijf in afgeslankte vorm een doorstart maakt met 18 van de 28 werknemers. Het bedrijf wordt voortgezet onder de oude eigenaar Verlinden Beheer b.v.  .

Algemeen directeur Klaas Groen. "Wijn Verlinden was al enige tijd verliesgevend. Onder andere de hoge
personeelkosten en de kredietcrisis hebben zich laten gelden. Volgens Klaas Groen zou Wijn Verlinden nog een tijd zo hebben kunnen doorgaan maar hebben ze er nu zelf voor gekozen om "de stekker er uit te trekken".


 De in 2008 geopende vestiging in bedrijfspark Het Hoog in Vlijmen.  Jos [l] en Jan Hein Verlinden bij de feestelijke stemming rond de opening van Wijn Verlinden in Vlijmen op 26 mei 2008. 


Groen: "Wij willen op korte termijn een doorstart proberen te maken. Al zal dit niet met de huidige bemanning zijn. Voor een deel van onze 28-koppige bemanning zal er geen toekomst meer zijn bij Wijn Verlinden," aldus Groen in een interview met Cees van Casteren.

Intussen lijkt het business-as-usual bij Wijn Verlinden. Leveringen worden uitgeleverd en ook de lonen van de medewerkers worden gewoon overgeschreven. Ook de particulieren die wijn bij Wijn Verlinden hebben liggen hoeven zich volgens Groen geen zorgen te maken, hun voorraden zijn allemaal veiliggesteld.
Het is zaak voor Wijn Verlinden om de doorstart zo snel mogelijk te realiseren, want tussen faillissement en doorstart laat de curator geen uitgaven toe. Er kan dus geen wijn worden ingekocht.
De naam van het bedrijf en het nieuwe bedrijfspand zijn in eigendom van Jan Hein Verlinden en zullen bij een doorstart naar verwachting gewoon weer gebruikt worden.

Artikel rond opening van Wijn Verlinden 26 mei 2008

Officieuze ingebruikname bedrijfspand Wijn Verlinden Vlijmen  8 augustus 2007.Terug naar boven