Floris Verlinden nieuwe algemeen directeur Wijn Verlinden

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-04-2013 | Gewijzigd op: 05-04-2013
Floris Verlinden (40 jaar) is tot Algemeen Directeur van Wijn Verlinden aangesteld.  Met de benoeming treedt de vierde generatie van deze Bossche wijnkopersfamilie binnen het bedrijf. Floris volgt in de voetsporen van zijn vader Jan Hein, zijn grootvader en overgrootvader. Het zelfstandig familiebedrijf Wijn Verlinden bestaat al sinds 1885.

Floris Verlinden, de nieuwe algemeen directeur van Wijn Verlinden.

Floris Verlinden volgt Gijs van Bilsen op, die zich op de verdere uitbouw van de distributie via de vakhandel gaat richten. 
cv  van Floris Verlinden 
Floris Verlinden, die na een studie geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht voor het wijnvak koos werd opgeleid bij het beroemde Loirehuis van de Bollinger Groep, Langois Chateau (Saumur) om vervolgens  via een stage zich te verdiepen in de feitelijke wijnbouw bij het Chileense wijnhuis Viña Canepa.
Verlinden sloot zijn voorbereidingen op het wijnvak af te Bordeaux met een succesvol afgesloten opleiding DUAD aan de Universiteit van Bordeaux [2002], waarna een werkperiode volgde bij Château Haut Breton Larigaudière (Soussans, Margaux).