Impressie meidentop in raadszaal op Internationale Vrouwendag

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2022 | Gewijzigd op: 09-03-2022
...........
 
..........
Impressie van de  meidentop gehouden op Internationale Vrouwendag dinsdag 8 maart 2022, waar in de raadszaal van de gemeente 29 basisschoolleerlingen [groep 7 en 8]  in gesprek gingen met vrouwelijke topfunctionarissen.

In de nieuwe raadzaal van het Stadhuis gingen de 29 meiden [groepen 7 en 8 basisschool] het gesprek aan met Erleyne Brookman (Managing Director bij Pink Roccade), Linda van Winsen (hoofd Politie Den Bosch), Ankie de Laat (bestuurder ATO Scholenkring) en Marleen Damen (sectordirecteur Maatschappelijk Ontwikkeling bij de gemeente ’s-Hertogenbosch).


Bericht van 7 maart 2022 Meidentop tussen basischoolleerlingen en topfunctionarissen van de gemeente
Op  internationale Vrouwendag op dinsdag 8 maart 2022 gaat  leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool in gesprek met vier vrouwelijke topfunctionarissen van de gemeente. Doel van deze eerste Meidentop is de meiden te inspireren en mee te geven dat ze zich door niemand en niets hoeven af te laten remmen bij het nastreven van hun ambities.
Wethouder  Ufuk Kâhya kwam met dat idee: “Het is belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen, om dromen na te jagen. Bewust nadenken over wat je wilt bereiken in het leven hoort daar ook bij. En inspiratie daarvoor is erg belangrijk.”
Inspireren en enthousiasmeren
Iedere basisschool in de gemeente ’s-Hertogenbosch mocht twee meiden uit groep 7 en 8 naar de Meidentop sturen . In de nieuwe raadzaal van het Stadhuis gaan zij in gesprek met Erleyne Brookman (Managing Director bij Pink Roccade), Linda van Winsen (hoofd Politie Den Bosch), Ankie de Laat (bestuurder ATO Scholenkring) en Marleen Damen (sectordirecteur Maatschappelijk Ontwikkeling bij de gemeente ’s-Hertogenbosch).Deze vier vrouwen zullen hun verhaal vertellen en ervaringen delen om daarmee de meiden te inspireren en te enthousiasmeren.

Terug naar boven