Manifestatie Iedereen telt mee

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-01-2010 | Gewijzigd op: 24-01-2010
Op woensdag 27 januari 2010 [16.00 -19.30 uur] wordt aan 'Achter het Stadhuis de manifestatie 'Iedereen telt mee'
gehouden. Het is een manifestatie die door de Partij van de Arbeid samen met de Vrouwennetwerken en met ondersteuning van de gemeente ’s-Hertogenbosch op 3 plekken wordt georganiseerd.

Actieplan Cultuurbereik
Van 16.00 tot 17.00 uur is de afsluiting van de expositie Keramieken Ambtsketens in het rijdende kantoortje van de nieuwe Cultuurintendante van de gemeente Hanneke Matthijssen, die een concrete aanpak van kunst en cultuur laat zien. Voor Matthijsen is een Top down actieplan omgevormd tot een aanpak vanuit de cultuur aan de basis.
Ambtsketen
Vanaf 17.00 volgt in het Bestuurscentrum de verkiezing van de Ambtsketen voor de Internationale Vrouwendag.
Programma: Bouchra Aatif Afendi, voorzitter van het Multi Etnisch Vrouwennetwerk van de PvdA houdt een inleiding over de culturele en kunstzinnige insteek van emancipatie en integratie.
Wethouder Jetty Eugster (CDA), emancipatie en inburgering, zal de Ambtsketen van 2010 bekend maken.
Hanneke Matthijssen houdt een presentatie van het nieuwe actieplan.
Na afloop netwerken met de Bossche keramisten, cultureel ondernemers en andere belangstellenden in het Bossche culturele leven.

'Dialoog Diner Iedereen telt mee' in Sociaal Restaurant 'Int Wilt Vercken'
Ter afsluiting [vanaf 18.00 uur] heeft de PvdA onder het thema Iedereen telt mee 'dialoogtafels' georganiseerd in sociaal restaurant Int Wilt Vercken.  Tijdens de drie-gangen-maaltijd staat de aanpak van armoede op de agenda. Nicole de Koning, manager van het sociaal restaurant geeft de aftrap en Wethouder Geert Snijders (PvdA) huldigt een burger voor wie 'Iedereen telt' met de Rode Roos.