Intern. Vrouwendag: Dag met vrouwen in en uit de kunst

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-03-2006 Woensdag 8 maart 2006 was het Internationale Vrouwendag. Door het Bossche Vrouwennetwerk waren een expositie en een Vrouwenmanifestatie georganiseerd Op de manifestatie in het SM's -zondag 12 maart 2006- werden vijf vrouwen onderscheiden, die zich in het bijzonder inzetten voor de kunst.
Het programma werd omlijst door muziek van de violiste Gin Hio Haurissa en zang door Nicole de Koning, en een voordracht door het hoofd Kenniscentrum van het SM's Joke Backx met als titel: ' Meret Oppenheimer, een vrouw uit de kunst'. 
Op 8 maart 2006 was er in de Verkadefabriek al een foto-expositie, een matinee en een feestelijke avond. 
 
 Installatie met hoofden op het voorplein van het museum SM"s aan de Paralleweg.

foto's © gerard monté, 12 maart 2006.
Lezing door Joke Backx, hoofd kenniscentrum van het SM's over Meret Oppenheimer.
-Boven: Leidi Haaijer luistert naar toespraak burgemeester Rombouts. Haaijer is bekend van het het Bossche Architectuur Instituut en Nova Zembla.
-Rechts boven:  Lotte Landsheer [kunstenares en bedrijfsleider Cor Unum].
-Rechts: Een van de genomineerden Christine Jetten projectleidster bij het KW 1 -College als beleidsmedewerker van de Academie voor Design Art & Technologie. Jetten is directeur van een eigen kunstbedrijf.


 

-Boven: Burgemeester Ton Rombouts feliciteert mede-organisatrice Saskia Duives van deze manifestatie, die die dag afscheid nam.
-Rechts boven: Het duo Tessa en Iris Peters die het platform bART opzette, dat een podium bedoeld te zijn voor jonge veel belovende kunstenaars.
-Rechts: Aan het slot van de manifestatie waren er onderscheidingen en bloemen en cadeaus voor de genomineerden, die --rechts -allen even poseren voor de fotograaf. 

foto's © gerard monté, 12 maart 2006.
 Terug naar boven