De Vliert: Landje Pik op kaalslag v/h HAS-terrein

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-03-2009 | Gewijzigd op: 09-03-2009
Hieronder een verslag van de actiegroep 'Landje Pik' met een 'Guerilla Gardening' op het voormalig HAS-terrein van zondag 8 maart 2009.

Maar...De tuintjes die toen door de actiegroep 'Landjepik'  en buurtbewoners zijn aangelegd, zijn maandagmorgen vernield. De groep concludeert dat de vernielingen in opdracht van de eigenaar zijn gebeurd, omdat tegelijk ook het hek rond het terrein is verstevigd.
De groep 'Landjepik' kwam in actie uit protest tegen het lange braak liggen van het terrein.
Landjepik laat weten dat zij doorgaat met het tuinieren of nog mooier:  graag zou zien dat de eigenaar zelf de grond als tijdelijke volkstuin inricht.


 'Van Vlakte naar volkstuin',  luidde de kreten op de spandoeken van de autonome actiegroep 'Landje Pik. .'die zondag 8 maart 2009 actief was op het braakliggend stuk grond nabij de IJzeren Vrouw.

Indruk van het  al lang braakliggend en inmiddels in bezit genomen voormalig HAS-terrein langszij de Mgr. Diepenstraat nabij de IJzerenVrouw. Op de achtergrond de Geldersedam.
Door de autonome actiegroep 'Landje Pik' werd dit toekomstig bouwterrein ingepikt. Er werden speelveldjes en groente-en kindertuintjes  ingericht, compleet met omheinde perken.. totdat de bouw begint.. , aldus woordvoerster Sophie Gruijters.
foto's van o.a. herman van boxtel, 8 maart 2009.
-------------------------------------------

Woordvoerster Sophie Gruijters omschrijft hun actie ‘Guerrilla gardenen’ als een vorm van directe actie voeren op plekken waar niets gebeurt of te weinig groen is.
Na het storten van compost dat bij de Afvalstoffendienst was opgehaald, werd de zandvlakte bemest voor de uit te strooien zaden en het planten van stekjes.
Een buurtbewoner kwam aanzetten met een doos gladiolenbollen. Gedurende de hele dag bezochten omwonenden en passanten het terrein of te kijken of om te helpen zaadjes te doneren zelf opgekweekte boompjes en plantjes te planten.

De groep, die hoopt op een mooie oogst, heeft met deze actie ‘Landje Pik’ het voormalig HAS-terrein openbaar verklaard.


Terug naar boven