1e sleutels van tijdelijke woningen op Stadionlaan De Vliert

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2017 | Gewijzigd op: 24-04-2017
Huurders van de tijdelijke woningen op de Stadionlaan bij stadion De Vliert ontvingen deze week hun sleutel. Het gaat om 36 woningen van Brabant Wonen, Zayaz en de Kleine Meierij.
Eerder werden al 32 tijdelijke woningen aan de Groote Vliet in Rosmalen en 32 in Empel-Zuid geplaatst. Dat maakt tesamen 100 woningen. De woningen die maximaal tien jaar blijven staan, zijn bedoeld voor spoedzoekers, zoals starters, studenten, vergunninghouders of iemand uit een echtscheiding.
De plaatsing is een gevolg van het sociaal woonakkoord dat de gemeente met de wooncorporaties en het Stedelijk Huurdersplatform [SHP] sloot. Doel is uiteindelijk 700 sociale woningen toe te voegen aan deBossche woningmarkt

Bericht van 17 oktober 2016 Eerste tijdelijke woningen door Zayaz in Empel Zuid geplaatst.
Maandag 17 oktober 2016 plaatste Zayaz de eerste tijdelijke woningen op het indrustrieterrein in Empel Zuid. De houten units zijn bedoeld als eerste stap om meer mensen op korte termijn een huis te bieden. De gemeente en de Bossche woningcorporaties werken nauw samen om aan die dringende vraag naar betaalde woningen met nieuwe oplossingen te antwoorden.
Het plaatsen van de eerste woningen door bouwer Barli uit Uden vomt een mijlpaal waar Mohamed Acharki, bestuurder van Zayaz en wethouder Eric Logister bij stil stonden.

 
  Mohamed Acharki, bestuurder van Zayaz en wethouder Eric Logister volgen vanuit de kraan hoe de eerste tijdelijke woningen op Empel-Zuid worden geplaatst

Mohamed Acharki, bestuurder Zayaz(links)
en Simon Jansen, bestuurder
De Kleine Meierij (rechts) bekijken de eerste woningen
.

foto's © 17 oktober 2016. 
.....................................................................

Eén- en tweepersoons huishoudens
De tijdelijke woningen, die maximaal tien jaar blijven staan, zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, die met spoed een woning nodig hebben. De oorzaak kan zijn dar zij via de ‘normale’ weg hier niet voor in aanmerking komen, bijv. omdat ze [als bijv. starters, vergunninghouders of gescheiden echtelieden] niet genoeg inschrijftijd hebben bij WoonService. 
Nog meer tijdelijke woningen
De 32 woningen in Empel-Zuid zijn de eerste van zo’n 100 tijdelijke woningen die op korte termijn geplaatst worden. Samen met Kleine Meierij plaatst Zayaz nog 32 tijdelijke woningen op De Groote Vliet (Rosmalen). BrabantWonen bouwt 36 tijdelijke woningen aan de Bruistensingel, tegenover transferium De Vliert.


Terug naar boven